Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mählersiltä korkealle heittävä sivuaura

Ruotsalainen lumiauravalmistaja Mählers on kehittänyt kuorma-autoihin tarkoitetun korkealle heittävän sivuauran. SPH-sivuaura on kehitetty pohjoismaisiin olosuhteisiin, joissa aurausvallit on pidettävä matalina suurien lumimäärien vuoksi. Lumiauran rakenne muokkaa valleihin suorat reunat, jotka estävät lumen valumisen takaisin ajoradalle aura-auton jäljiltä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jämtlännissa toimivan Engqvist Åkeri AB:n Pelle Eriksson on ollut yksi SPH-sivuauran testikuljettajista. Yritys vastaa esimerkiksi 105 kilometriä pitkästä 815-tiestä, joka kiemurtelee polveilevassa tunturiympäristössä. Täydellinen ympäristö korkealle heittävän lumiauran testaamiseen.

"Ensimmäisellä aurausajokerrallani yllätyin uuden sivuauran heittokyvystä. Kun aurasin, puhelinjohdot notkuivat lumesta", Eriksson kertoo..

SPH-sivuauraa ei ole suunniteltu pelkästään heittämään korkealle. Sen muotoilun ansiosta lumenaurausreunoista tulee suorat, jotta lumi ei valu takaisin tielle.

"Jotkut luulivat meidän käyttäneen lumilinkoa, kun he näkivät aurausvallien reunat, mutta tulos perustui uuden lumiauran muotoon", Eriksson toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korkealle heittävää SPH-sivuauraa on saatavana neljänä leveysvaihtoehtona: Kaikki perustuvat samaan perusrakenteeseen, jonka leveys mukautetaan toivottuun aurausleveyteen.