Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsiinkin tulossa yli 70-tonnin yhdistelmäpainot - Ruotsissa kiistellään, millä teillä uudet painot sallitaan

Ruotsissa aiotaan seurata Suomen esimerkkiä ajoneuvoyhdistelmien suurimman sallitun kokonaispainon nostamisesta yli 70 tonniin. Ruotsin hallitus on esittänyt, että uudet painot sallittaisiin vain tietyillä valituilla reiteillä, mikä on aiheuttanut kiivaan väittelyn ja syytöksiä alueellisesta epätasapuolisuudesta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sen jälkeen, kun Suomessa ajoneuvoyhdistelmien suurin sallittu kokonaispaino nostettiin 76 tonniin, alkoi Ruotsissa keskustelu, jossa vaadittiin samansuuntaista päätöstä myös siellä. Ruotsin hallitukselta on tullut nyt esitys, jossa suurimmaksi yhdistelmäpainoksi ehdotetaan 74 tonnia. Näillä painoilla ajaminen olisi kuitenkin sallittua vain erikseen valituilla tieosuuksilla.

Tämä on herättänyt kiivasta väittelyä, koska iso osa muun muassa metsäteollisuuden kuljetuksista ei voisi uusia painoja hyödyntää, jos lähtöpiste jää sallitun alueen ulkopuolelle. Oppositiopuolueiden taholta on vaadittu samanlaisia sääntöjä koko maahan. Hallitus haluaisi kuitenkin sallia liikenteen vain kaikkein kantavimmilla teillä. Lisäksi ympäristösyiden perusteella hallitus rajaisi suurien yhdistelmien käyttöä vain niille alueille, joissa ei ole rautatieyhteyttä tai vesiväylien käyttömahdollisuutta.