Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nuoren metsän hoidon tukitasoa nostetaan ja ehtoja lievennetään

Nuoren metsän hoitotuki nousee 1.6.2022 alkaen 450 euroon hehtaarilta, jos hoidon yhteydessä kerätään pienpuuta. Myös tuen saannin ehdot lievenevät.
Nyt tehtyjen muutosten tavoitteena on kannustaa metsänomistajia nuorten metsien hoitoon ja sen yhteydessä tehtävään pienpuun keruuseen. Asiasta päätettiin valtioneuvoston istunnossa 12.5.2022
Nyt tehtyjen muutosten tavoitteena on kannustaa metsänomistajia nuorten metsien hoitoon ja sen yhteydessä tehtävään pienpuun keruuseen. Asiasta päätettiin valtioneuvoston istunnossa 12.5.2022 Kuva: Tommi Hakala

Nuoren metsän hoitotuki nousee 20 eurolla hehtaaria kohden, jos hoidon yhteydessä kerätään pienpuuta. Tuki on tällöin yhteensä 450 euroa hehtaarilta. Korkeampaa tukea saavat kohteet, joiden hakemus on jätetty Suomen metsäkeskukselle 1.6.2022 tai sen jälkeen.

Hoitotyön yhteydessä vaadittavan puuston poistuman määrävaatimus laskee pohjoisessa Suomessa 1 000 rungosta 800 runkoon ja muualla Suomessa 1 500 rungosta 1 000 runkoon hehtaaria kohden. Poistettavien puiden kantoläpimittavaatimus nousee kahdesta senttimetristä kolmeen senttimetriin. Muuten tukiehdot säilyvät ennallaan.

”Tukitason nosto ja ehtojen keventäminen on tarpeellinen toimi metsiemme hoidon ja puun pitkäjänteisen saatavuuden edistämiseksi", maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sanoo.

Muutokset merkitsevät nuoren metsän hoidon tukitason ja tukiehtojen palautumista Kemera-tukijärjestelmän alkuperäiselle, vuoden 2015 säännösten mukaiselle tasolle.