Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renaultilta Master vetyauton prototyyppi – ensimmäiset mallit tulevat saataville 2022

HYVIA esittelee kuun lopulla Renault Master H2-TECH -prototyypin. Samalla esitellään helppokäyttöisen ja yksinkertaisen tankkausaseman prototyyppi.
HYVIA on toteuttanut yhteistyössä Renaultin kanssa vetykäyttöisen Master umpipakettiauton sekä tarvittavan tankkausjärjestelmän. Kesäkuussa 2021 perustettu HYVIA on yhteisyritys, jonka omistavat tasavertaisesti Renault Group ja Plug Power, maailman johtava vety- ja polttokennoratkaisujen tarjoaja.
HYVIA on toteuttanut yhteistyössä Renaultin kanssa vetykäyttöisen Master umpipakettiauton sekä tarvittavan tankkausjärjestelmän. Kesäkuussa 2021 perustettu HYVIA on yhteisyritys, jonka omistavat tasavertaisesti Renault Group ja Plug Power, maailman johtava vety- ja polttokennoratkaisujen tarjoaja. Kuva: Valmistaja
Tarvittava vety varastoidaan neljään 1,5 kg vetoiseen säiliöön, jotka on sijoitettu katonrajaan, ohjaamon yläpuolelle.
Tarvittava vety varastoidaan neljään 1,5 kg vetoiseen säiliöön, jotka on sijoitettu katonrajaan, ohjaamon yläpuolelle. Kuva: Valmistaja

Renault Master umpipakettiautosta on muokattu H2-TECH -mallimerkintää kantava vetykäyttöinen pakettiautoprototyyppi, joka ensiesitellään 27.–28.10 Pariisissa Hyvolution-messuilla. Samalla HYVIA esittelee helppokäyttöisen ja yksinkertaisen vetytankkausaseman prototyypin alueille, missä julkinen tankkausinsfraktuuri on kehitysasteella.

Master H2-TECH

Master H2-TECH on suuri pakettiauto tavaroiden kuljettamiseen, ja siinä on 12 m3 vetoinen tavaratila ja parhaimmillaan 500 km kantama. Master H2-TECH on varustettu 30 kW:n polttokennolla, 33 kWh:n akulla ja säiliöillä, jotka sisältävät yhteensä 6 kg vetyä (4 kpl 1,5 kg:n säiliötä).

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokoonpano tapahtuu Ranskassa Batillyn tehtaalla. Sähkö- ja vetyjärjestelmäintegraation toteuttaa PVI, Renault Group:n tytäryhtiö Gretz-Armainvilliers’sä. Sähkövoimalinja valmistetaan Cleonin tehtaassa. Polttokennojärjestelmän kokoonpano aloitetaan Flinsin tehtaalla vuoden loppuun mennessä. Vetysäiliöt toimitetaan alihankintana Ranskalaiselta Faurecialta.

Malli tulee saataville Ranskassa vuonna 2022, ja se täyttää niin pienyritysten kuin myös suurten toimijoiden ja paikallisyhteisöjen tarpeet. Vedyllä tapahtuva tavarankuljetus on erityisen tärkeää kevyiden hyötyajoneuvojen kohtaamiin haasteisiin: toimintamatkan laajentamiseen suurilla kuormilla ja ympärivuorokautiseen käyttöön.

Jatkossa prototyyppivalikoima laajenee Master H2-TECH alustaohjaamomallilla, joka on umpipakettiautoa suurempi vaihtoehto tavarankuljetuksiin 19m3 kuormatilalla ja noin 250 km toimintamatkalla varustettuna. Master Citybus H2-TECH onkaupunkikäyttöön valmistettava, jopa 15 matkustajan minibussi yrityksille, julkisyhteisöille ja palveluntuottajille, 300 km toimintamatkalla.

Vedyn tankkausasemaprototyyppi

HYVIAn vedyn tankkausasema mahdollistaa nopean, viiden minuutin tankkausajan. Näin ajoneuvo on käytettävissä käytännössä jatkuvasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aseman toiminta on yksinkertaista. Vety tuotetaan joko paikan päällä vesielektrolyysillä tai toimitetaan paikan päälle kaasusäiliöperävaunuin. Järjestelmä paineistaa ja varastoi vedyn, ennen sen siirtämistä ajoneuvoon haluttaessa. HYVIAn vedyn tankkausasemia voi ostaa tai vuokrata. Tankkausasemat kootaan Ranskassa Flinsin tehtaalla.