Metsäkonevalmistaja Logset pääsi vuonna 2019 ennätystulokseen

Metsäkoneita valmistavan Logset Oy:n vuoden 2019 liikevaihto oli 48.0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2.5 miljoonaa euroa. Yhtiön tiedotteen mukaan yrityksen liikevaihto ja tulos olivat kaikkien aikojen suurimmat, sillä vuotta aiemmin liikevaihto oli 40,1 milj. euroa ja liikevoitto 1,6 milj. euroa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2019 Logset panosti yhtiön kasvuun ja jakelukanavien kehittämiseen. Logset perusti tytäryhtiön nimeltä Logset Inc. Ottawaan, Kanadaan, jonka lisäksi Ruotsiin perustettiin vuoden 2019 lopulla myyntiyhtiö nimeltä Logset Sverige Filial. Myyntiyhtiön vastuulla on Etelä-Ruotsin ja Tanskan myynti ja Skandinavian jälleenmyyjien tukeminen. Logset laajensi myös jälleenmyyjäsopimusta Pesa CAT-yhtiön kanssa kahteen uuteen osavaltioon Brasilian eteläosissa. Maailmanlaajuisesti markkina-alueista parhaiten kehittyivät Kanada, USA, Brasilia sekä Espanja, Tšekin tasavalta ja Iso-Britannia.

Logset Oy esitteli vuoden 2019 aikana muun muassa uuden keskikokoisen hybridiharvesterin, Logset 8H GTE Hybridin ja Stage 5-vaiheen moottoriperheen alle 130 kW-kokoluokassa. Yhtiö keskittyykin nyt asiakkaiden odotukset täyttäneen hybridiharvesterin osalta sen myyntiin ja markkina-alueen laajentamiseen. 

Markkinatilanne on kuitenkin selvästi heikentynyt vuoden 2020 alkupuolella. Vuoden alussa metsäkoneiden kysynnässä oli havaittavissa selkeä heikentyminen. Suomen markkinoita heikensivät paperiliiton ja metsäteollisuuden työriidat. Maailman markkinoita heikensi muun muassa pakkohakatun sahapuun valtava määrä, joka johtuu Keski-Euroopan myrskytuhoista ja Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan levinneistä tuhohyönteisistä. Sahapuiden hinnat olivat romahtaneet jo ennen koko maailmaan levinnyttä koronavirus pandemiaa. Nykyiset riskit liittyvät lähikuukausien maailman talous- ja terveystilanteen sekä myynnin kehittymiseen. Logset uskoo kuitenkin vielä suunnitellun kasvun saavuttamisen olevan mahdollista huolimatta nykyisestä koronan aiheuttamasta häiriötilasta.