Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rototilt päivittää suurimman rototilttinsä – soveltuu jopa 43 tonnisiin koneisiin

Rototilt esittelee ensimmäistä kertaa uusimman rototiltti-innovaationsa. RC9 soveltuu myös järeisiin koneisiin.
Kuva: Valmistaja

Rototil esittelee Vei og Anlegg 2022 -messuilla Norjassa 32–43 tonnin kaivukoneille suunnitellun RC9-rototiltin. Tiedotteen mukaan sen avulla suurten koneiden käyttäjät voivat vaihdella kaivantojen tekemisen ja enemmän tarkkuutta vaativien töiden välillä ja vähentää kuhunkin tehtävään tarvittavien koneiden ja lisälaitteiden määrää.

"Haluamme parantaa kaivukoneen käyttäjän arkea ja tuoda RC9:n avulla rototiltin tarjoamat hyödyt entistä useampien käyttäjien ulottuville myös suurempien kaivukoneiden osalta", myynti- ja markkinointijohtaja Per Väppling sanoo.

Uusi rototiltti on toistaiseksi tehokkain, jonka Rototilt on valmistanut. Se on suunniteltu murtovoimaltaan enintään 280 kN kaivukoneisiin. Uuden painekompensoidun hydrauliikan ansiosta eri toiminnot ovat toisistaan riippumattomia. Siksi kuljettaja voi käyttää kallistusta ja kiertoa itsenäisesti yhtä aikaa. Tuotepäällikkö Sven-Roger Ekströmin mukaan lanseeraus voitiin tehdä vasta, kun tämä ratkaisu oli saatu käyttövalmiiksi ja testattu.

"Suurempia kaivukoneita käytetään entistä raskaammissa tehtävissä, minkä vuoksi meidän on ollut tärkeää käyttää paljon aikaa ominaisuuksien varmistamiseksi. Tavoitteena on ollut kallistus- ja kiertotoimintojen optimaalinen yhteen toimivuus", Ekström sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää uutuuksia on tulossa

Väpplingin mukaan RC9 ei ole tulevan vuoden ainoa uutuus, ja myös tulevissa lanseerauksissa keskitytään ohjattavuuden lisäämiseen.

"RC9 käynnistää meille kiinnostavan vuoden. Se merkitsee myös alkua uudelle tuoteperheelle. On erityisen ilahduttavaa, että voimme tavata jälleen messuilla ja tapahtumissa, joiden yhteydessä kävijät näkevät RC9: n ensimmäistä kertaa. Lisää uutuuksia on luvassa syksy Bauma-messuilla”, Väppling sanoo lopuksi.