Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Moottorisahauksen SM-karsintoja kisattiin Evolla – Perämäelle huimat kokonaispisteet, naisten sarjassa uusi voittaja

Sumoki ry järjesti HAMI:n eli Hämeen ammatti-instituutin Evon toimipisteellä 27.5.2023 kilpamoottorisahauksen SM-karsintakilpailun paikalla järjestettyjen metsäpäivien yhteydessä. Kilpailu oli myös ensimmäinen vuoden 2024 MM-kilpailujen valintaan vaikuttavista kilpailuista.
Moninkertainen Suomenmestari Jukka Perämäki oli kovassa vireessä Sumoki ry järjestämissä SM- karsintakilpailussa Evolla. Hampaankolossa lienee ollut kuvan MM-kilpailujen suoritus Viron Tartossa. Nyt loppupisteet todella kovat 1 686 pistettä. Kuva: Tommi Hakala

Voiton vei jälleen kerran Jukka Perämäki huimalla 1 686 pisteen saldolla. Toiseksi tuli Jarmo Laatikainen, kolmanneksi Pentti Paananen. Naisten luokan paras oli ensimmäisen voittonsa ottanut Janniina Hämäläinen. Hämäläinen oli ketjunvaihtotehtävässä kokonaiskilpailun kolmas, 12,88 sekunnin ajallaan.

Kaatotehtävän (laserkaato) paras oli Jarmo Laatikainen, täydellä 660 pisteen potilla. Myös Jukka Kylliäinen saavutti täydet pisteet, mutta hänen suorituksensa kesti 9 sekuntia pidempään. Ketjunvaihdon ja karsinnan, sekä alta-päältäsahauksen voitti Perämäki, tarkkuuskatkaisun Paananen.

Vuoden 2023 varsinainen SM-kilpailu järjestetään 11-.12.8.2023 Ilomantsissa.