Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Paalukonevalmistaja Junttan täytti 40 vuotta - Kannustava esimerkki

Konevalmistus voi kannattaa myös Suomessa. Kuopiolainen Junttan on tästä elävä esimerkki. Jo neljä vuosikymmentä Junttan on valmistanut hydraulisia paalutuskoneita. Yrityksen tuotteet ovat arvostettuja maailmanlaajuisesti.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuopiolainen perheyritys Junttan Oy täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Innovaatiokyvyllään ja sinnikkyydellään vuosikymmenten läpi selvinnyt Junttan työllistää nyt Kuopiossa lähes 200 henkeä. Yrityksen liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa. Vientimarkkinat kattavat koko maailman: asiakkaita on pienistä urakoitsijoista kansainvälisiin rakennusliikkeisiin.

Junttan perustettttiin 1976, mutta sen juuret ulottuvat 60-luvulle; Savon Varvi -nimiseen yritykseen. Junttanin perustaja on yrittäjä Pentti Heinonen Kuopiosta. Ensimmäinen hydraulinen paalutuskone valmistui 1979.

Hydraulisia lyöntipaalutuskoneita valmistettiin 80-luvun alussa muun muassa Ruotsissa ja Hollannissa. Suurimmassa osassa maailmaa tämä tekniikka oli kuitenkin täysin tuntematonta.

Junttan lähti jo varhaisessa vaiheessa vientimarkkinoille ja vuonna 1984 saatiin ensimmäiset koneet Ruotsiin ja Tanskaan. Reilussa kymmenessä vuodessa Junttanista tuli Euroopan johtava hydraulisten lyöntipaalutuskoneiden valmistaja. Viidessadas paalutuskone valmistui 2008.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokonaisten paalutuskoneiden lisäksi Junttan on myynyt hydraulisia lyöntilaitteita kaikkialle maailmaan. Irtonaista lyöntilaitetta voi käyttää esimerkiksi tela-alustaisten ristikkopuomikoneiden kanssa, jotka edelleen ovat yleisiä paalutustöissä maailmalla. Junttan on edelleen suomalaisessa omistuksessa. Nykyisin yhtiön omistaa Brotheruksen suku.