Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Fiatilta edullinen pikkupaku

Fiat täydentää pakettiautomallistoaan pienemmän kokoluokan uutuudella, Fiorinolla. Se tarjoaa kohtuullisen kuljetuskapasiteetin kilpailukykyiseen hintaan.
Kuva:valmistaja
Kuva:valmistaja 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Fiatin hyötyajoneuvomallisto uudistuu kovaa vauhtia. Viime vuonna esiteltiin uudistuneet Ducato ja Doblo. Tulevan kesän aikana vuorossa ovat tonniluokan Talento ja pienimmän kokoluokan Fiorino. Lisäksi Fiat tekee uuden aluevaltauksen tuomalla tämän vuoden aikana markkinoille Mitsubishiin pohjautuvan Fullback-avolavan.

Fiorino tulee siis kaikkein pienimpien pakettiautojen luokkaan, jossa käytännössä ainoa kilpailija on Ford Transit Courier. Myös pienistä b–segmentin henkilöautoista muokatut pakettiautot voidaan laskea Fiorinon kilpailijoiksi.

Neliönmuotoiseksi muotoillun tavaratilan tilavuus on 2,5 m3 ja kantavuutta löytyy 610 kiloa, joten nämä luvut kestävät vertailun kilpailijoihin nähden. Takaovet aukeavat 180°.

Moottorina käytetään 1,3-litraista turbodieseliä, josta on saatavana joko 80 tai 95 hv tehoiset versiot. EcoJet-moottorivaihtoehdosta löytyy Start-Stop-järjestelmä, älykäs laturi ja säätyvätilavuuksinen polttoainepumppu. Robotisoidulla Comfort-Matic -vaihteistolla Fiorinon polttoaineenkulutus on 3,8 litraa 100 kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 100 grammaa/kilometri.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Turvavarustelusta löytyvät ABS-jarrut, joissa sähköinen jarruvoiman jako (EBD), ajonvakautusjärjestelmä ja luistonesto (ESC), HBA, joka lisää jarruvoimaa hätätilanteissa ja mäkilähtöavustin eli Hill Holder. Lisävarusteena on saatavissa mm. pysäköintitutka sekä etumatkustajan turvatyyny ja sivuturvatyynyt.

Keulan ilmettä on kohennettu. Ajovalot sijaitsevat korkealla ja etupuskurin ilme vastaa muuta uudistettua Fiat Professional-tuoteperheen ilmettä. 15” vanteiden pölykapselit ja lisävarustelistalta poimittavat 15” kiillotetut kevytmetallivanteet tuovat osaltaan uutta ilmettä.

Monitoimiohjauspyörä sekä aiempaa selkeämmän mittariston päivitetty grafiikka ja taustavalaistus sekä 5” kosketusnäyttö hallitsevat ohjaamon ilmettä. Kojetaulun yhteyteen on integroitu uusi tavaralokero. Uusi audiojärjestelmä sisältää vakiona Bluetoothin, USB- ja AUX -liitännät sekä MP3-soittimen. Lisävarusteena löytyy myös navigaatiojärjestelmä.

Uusi Fiorino tulee Suomessa myyntiin kesäkuussa. Lähtöhinta on 14 990 euroa, mikä on segmenttinsä alhaisin Suomessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Timo Rintakoski