Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusi Mercedes-Benz eSprinter-mallisto esiteltiin – ensimmäiset autot saapuvat Suomeen tämän vuoden lopulla

Uusi eSprinter-mallisto rakentuu kahden mallin, kahden koripituuden ja kolmen valinnaisen akustokoon ympärille.
Täyssähköinen pakettiauto tarjoaa omistajalleen alhaisemmat käyttökustannukset ja paikallispäästöttömän vaihtoehdon lähijakeluun.
Täyssähköinen pakettiauto tarjoaa omistajalleen alhaisemmat käyttökustannukset ja paikallispäästöttömän vaihtoehdon lähijakeluun. Kuva: Mercedes-Benz AG – Communications & Marketing
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi eSprinter tulee tarjolle umpi- ja alustamalleina. Umpikorisen auton valinnaiset koripituudet ovat keskipitkä A2 ja pitkä A3. Kookkaimman A3 korin kuormatilavuus on 14 kuutiometriä ja suurin enimmäismassa tulee olemaan 4,25 tonnia sekä suurin perävaunupaino 2 000 kiloa. Vaihtoehtoiset akkukoot ovat 56 kW, 81 kW tai 113 kW. Kaikissa uusissa eSprinter-malleissa on taka-akselin rakenteeseen integroitu jatkuvaherätteinen PSM-synkronimoottori. Tuotantoon tulee kaksi tehovaihtoehtoa: 100 kW tai 150 kW. Suurin tarjolla oleva vääntömomentti on parhaimmillaan 400 Nm.

Uudessa eSprinterissä on vakiona 11 kW AC-tasavirtalataus ja 115 kW DC-pikalataus. Asiakkaalle tämä tarkoittaa lyhyttä lataustaukoa: pienin 56 kW:n akusto latautuu 10–80 prosenttiin noin 28 minuutissa ja suurin 113 kW akusto puolestaan 42 minuutissa.

Uusi eSprinter tulee saataville myös alustamallina. Malliston suurin enimmäismassa tulee olemaan 4,25 tonnia.
Uusi eSprinter tulee saataville myös alustamallina. Malliston suurin enimmäismassa tulee olemaan 4,25 tonnia. Kuva: Mercedes-Benz AG – Communications & Marketing

Yli 400 kilometrin toimintamatka

Mercedes-Benz suoritti uuden mallin viimeistelytesteissä Saksassa täyssähköisen eSprinterin toimintamatkatestin normaalissa liikenteessä Stuttgartin ja Münchenin välillä. Toimintamatka yhdellä latauksella oli 475 km, mikä tarkoittaa 21.9 kWh:n kulutusta 100 km kohden. Kaupunkijakelusimulaatioissa suurimmalla 113 kW akustolla varustettu malli on saavuttanut parhaimmillaan yli 500 km toimintamatkoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mercedes-Benz on investoinut uuden eSprinterin tuotekehitykseen ja valmistukseen noin 350 miljoonaa euroa. Summasta 150 miljoonaa euroa on käytetty kolmen tuotantolaitoksen, USA:ssa sijaitsevan Charlestonin tehtaan sekä Saksassa sijaitsevien Düsseldorfin ja Ludwigsfelden tehtaiden, tuotantolinjoihin.

Sarjatuotanto alkaa ensin USA:ssa ja myöhemmin Saksassa Euroopan markkinoita varten. Suomeen ensimmäiset autot saapuvat kuluvan vuoden lopulla.