Tulevalla Mercedes-Benz eSprinterillä päästiin viimeistelytesteissä 475 kilometriä yhdellä latauksella – sarjatuotanto alkaa ensi vuonna

Uusi Mercedes-Benz eSprinter on päässyt viimeistelytestivaiheeseen ennen ensi vuonna alkavaa sarjatuotantoa.
Uuden sukupolven täyssähköinen eSprinter on päässyt viimeistelytestivaiheeseen ennen ensi vuonna tapahtuvaa lanseerausta ja tuotannon aloitusta. Yksityiskohtaisempia tietoja on luvassa maailman esittelyn yhteydessä, mikä arvioiden mukaan tapahtuu huhtikuussa 2023.
Uuden sukupolven täyssähköinen eSprinter on päässyt viimeistelytestivaiheeseen ennen ensi vuonna tapahtuvaa lanseerausta ja tuotannon aloitusta. Yksityiskohtaisempia tietoja on luvassa maailman esittelyn yhteydessä, mikä arvioiden mukaan tapahtuu huhtikuussa 2023. Kuva: Mercedes-Benz AG – Communications & Marketing
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mercede-Benz eSprinterin sarjatuotanto alkaa vuoden 2023 toisella puoliskolla USA:ssa. Euroopan markkinoille tarkoitettujen mallien tuotanto alkaa Saksassa tämän jälkeen, vielä vahvistamattomana ajankohtana. Kovin kaukana Euroopan tuotanto ei voi kuitenkaan olla, sillä Saksassa on jo aloitettu mallin viimeistelytestit.

Mercedes-Benz suoritti Saksassa uuden täyssähköisen eSprinterin toimintamatkatestin normaalissa liikenteessä Stuttgartin ja Münchenin välillä. Toimintamatka yhdellä latauksella oli 475 km, joka tarkoittaa 21.9 kWh:n kulutusta 100 km kohden.

Kovin paljoa teknisistä yksityiskohdista ei vielä ole paljastettu, mutta se tiedetään, että Mercedes-Benz Vansin kaikki uudet täyssähköiset pakettiautot tulevat hyödyntämään erityisesti sähköautoille suunniteltua täysin modulaarista VAN.EA- perusrakennetta. Modulaarinen VAN.EA-rakenne mahdollista erilaisten päälirakennekokoonpanojen tuotannon. Rakenne koostuu kolmesta moduulista ja kolmesta eri akkukoosta. Nämä ovat sovitettavissa kahteen eri akseliväliin. Ensimmäinen tälle alustalle rakennettava malli on juuri eSprinter.

Uuden sukupolven täyssähköistä eSprinteriä tullaan valmistamaan Saksassa Düsseldorfissa ja Ludwigsfeldessä sekä Yhdysvaltain ja Kanadan markkinoita varten Charlestonin tehtailla USA:ssa.