Vuoden 2022 traktorivertailun tulokset: Traktorin valinta kannattaa tehdä harkiten – vuosittaiset ajomäärät, tehtävät työt sekä käytössä olevat työkoneet vaikuttavat valintaan

Vaikka kokeilussamme olleet kolme traktoria saattavat harjaantumattomaan silmään näyttää samalta ja moottorit ovat samoja, on traktoreissa kuitenkin merkittäviä eroja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

6M:n luonteeseen vaikuttaa varustetaso, ja varustetaso tekee myös merkittävän eron kahden 6R:n välille. Lisäksi voimansiirron tyyppi vaikuttaa olennaisesti traktorin luonteeseen.

Traktoria valitessa on syytä pohtia huolellisesti omia tarpeitaan ja traktorin tulevia käyttökohteita. Tässä vertailussa yksi olennainen seikka oli huippunopeus, sillä 6M-malleja on saatavilla vain 40 km/h huippunopeudella.

Testiryhmän yhteinen mielipide oli se, että mikäli työtehtävät ovat suhteellisen yksinkertaisia, kuten vaikkapa kultivointia, on parempi valita 6M ja käyttää sen kaikkia ominaisuuksia, kuin valita 6R ja hyödyntää vain puolet sen ominaisuuksista. On myös hyvä muistaa, että täsmäviljelyominaisuudet, mukaan lukien automaattiohjaus ja esimerkiksi lohkoautomatiikka ovat saatavilla myös 6M-malleihin. Vaikka 6M edusti tässä vertailussa hinnat alkaen -mallia, on se kuitenkin oikeastaan premiumtraktori.

Työkoneet muuttavat tilannetta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tilanne muuttuu, mikäli traktoria tarvitseekin urakoitsija, joka ajaa vuodessa satoja tunteja ja käyttää usein Isobus-työkonetta, kuten vaikkapa paalainta. Silloin 6R:n lisähinta kannattaa maksaa, ohjelmoitavia toimintoja kaipaavalle suosittelemme CommandPro-ajovipuun investoimista.

Suurimmat erot M- ja R-mallien välillä ovat jo mainittu huippunopeus, mutta myös 6R:n modernimpi ja tilavampi ohjaamo yhdistettynä nykyaikaisempaan käyttöliittymään ja nykyaikaisempiin vaihteistoihin, aavistuksen parempaa ergonomiaa unohtamatta.

Listahinnat vertailussa

Vertasimme traktoreiden ovh-hintoja keskenään, todellista kauppaa traktoreista käydään luonnollisesti eri hinnoilla. Testiin toimitettujen traktoreiden varustetaso poikkesi hieman toisistaan ja kaikissa traktoreissa oli testin kannalta ylimääräisiä varusteita. Kokonaishinnat on esitetty sivulla 38 olevassa taulukossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktoreiden testivarusteissa esitettyyn hintaan on otettu mukaan testin kannalta olennaiset varusteet, kuten renkaat, hydrauliikkavarusteet ja etunostolaite, mutta ei etuvoimanottoa. Samoin esimerkiksi 6M:ssä ja AutoPowrissa olleet etukuormainvalmiudet on pudotettu hinnasta pois. Hinnasta jätettiin pois myös automaattiohjaukset ja niiden aktivointi, sillä automaattiohjaus ei ollut käytössä kaikissa koneissa. Sen sijaan verottomana vajaan kolmen tonnin hintaiset automaattiohjausvalmiudet sisältyvät hintaan, sillä se on mielestämme tulevaisuudessa koneen jälleenmyyntiarvoon ja haluttavuuteen positiivisesti vaikuttava varuste!

Traktoreiden hinnat korreloivat varustetasojen suhteen. Summiin vaikuttaa myös varustelu, sillä 6R DirectDriven hintaan kuuluu Premium-varustepaketti ja 6R AutoPowrin hintaan paras Ultimate-paketti. Testivarustuksessa hinnat ovat: 6M noin 136 000, 6R DirectDrive noin 160 000 ja AutoPowr noin 171 000. Edelleen erityisesti 6M:n ja DirectDriven hintaerosta osa selittyy paremmalla varustuksella, 6R:ien hintaan kuuluu muun muassa oma lohko etunostolaitteelle, paremmat työvalot, vajaan kolmen tonnin hintainen perävaunujen paineilmajarruventtiili ja niin edelleen.

DirectDriven ja AutoPowrin hintaero on suhteellisen pieni, varsinkin huomioon ottaen AutoPowrin CommandPro-ajovivun. Tästä syystä kysyntä lieneekin ohjautunut Suomessa vahvasti AutoPowrin suuntaan.

Uutta tulossa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Testimme teon aikaan John Deere esitteli päivitetyn 6R-malliston, mutta suurin osa varusteista ja toiminnoista säilyivät muuttumattomina. Muutamia yksityiskohtia mainitaksemme nelisylinterisiin 6R-malleihin on nyt saatavilla 6M:ssä ollut CommandQuad-voimansiirto ja 6R:ssä mittaristo on siirtynyt ohjauspyörän takaa 6M:n tyyliin A-pilariin.

Kaiken kaikkiaan kaikki vertailussamme olleet 6155-mallit olivat mukavia ja laadukkaita traktoreita työskennellä, niin tiellä kuin pellollakin.

Katso videolta kooste vuoden 2022 traktorivertailun eri vaiheista:

John Deere 6155 -malleja pellolla ja tien päällä – katso, mitä kaikkia töitä vertailutraktoreilla teimme

Sinua saattaa kiinnostaa myös muut traktorivertailuun liittyviä artikkeleita:

John Deere 6M CommandQuad on mukava perustraktori – 6M on miellyttävä ajaa tiellä ja pellolla

John Deere 6155R DirectDrive Premium Edition -traktori tarjoaa kaksoiskytkintekniikkaa raskaampiin töihin – traktorissa oli hyvä vaihdejakauma

John Deere 6155R AutoPowr Ultimate Edition -traktori on nykyaikaisin vaihtoehto, jonka portaaton voimansiirto tarjoaa hyvän ajomukavuuden – suorituskyky oli hyvä sekä käytännönkokeissa että mittauksissa