Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JCB: Nopeaan ajoon

JCB esitteli 8000-sarjan vuonna 2016. Uuden huippumallin rengaskokoa saatiin kasvatettua maatalouskäyttöä ajatellen.
JCB esitteli 8000-sarjan vuonna 2016. Uuden huippumallin rengaskokoa saatiin kasvatettua maatalouskäyttöä ajatellen. Kuva: Tapio Vesterinen

Mikko Kämäri, JCB:n tuotepäällikkö NHK-Keskukselta toteaa, että Fastracin konstruktio on eronnut aina perinteisestä traktorista. Fastrac on lähtökohtaisesti jo aikoinaan suunniteltu nopeaan ajoon ja Fastracin kanssa vain pohditaan, ajetaanko yli vai alle 60 km/h-nopeutta. Uusissa mallisarjoissa molemmat akselit on jousitettu hydropneumaattisesti.

Kaikissa pyörissä on lukkiutumattomat levyjarrut, jotka yhdessä jousituksen kanssa antavat Kämärin mukaan turvallisen ja tasaisen hidastuvuuden. JCB:n pienempi 4000-mallisarja on nelipyöräohjattu, joten se on kokoluokassaan varsin ketterä. Kämäri kuvaa näkyvyyden ohjaamosta olevan poikkeuksellinen. ”Ohjaamon sijoitus akseleiden keskellä on heilahduksissa kuljettajalle ergonominen”, hän tiivistää.

JCB:n tuotekehitystä on viety täysverisen maataloustraktorin suuntaan. Kämärin mukaan jousitus ja tasainen painojakauma etu- ja taka-akselin kesken kompensoi pyöräkokoa.

Kämärin mukaan asiakkaalle tarjotaan JCB LiveLink-telemetriaa vakiona Fastraciin, jolloin huolto voi seurata tapahtumia traktorissa ja jopa opastaa kuljettajaa. Etäyhteyden avulla huoltoja voidaan myös ennakoida.