VIDEO: Jatkuvatoiminen paalain kerää jo seuraavaa paalia, kun edellistä vielä sidotaan – katso, miten rivakasti käy Kverneland FastBalella paalaus

Jatkuvatoiminen paalain tarvitsee kaksi kammiota, jotta sidonnan aikana paalaimella voi ajaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kverneland FastBale on jatkuvatoiminen yhdistelmäpaalain. Paalin sidonnan ajaksi konetta ei tarvitse pysäyttää, vaan ajo voi jatkua. Tämän vuoksi paalaimessa on kaksi kiinteää paalauskammiota, esikammio ja varsinainen paalauskammio. Esikammiossa on 14 ja pääkammiossa 17 telaa. Teloista kolme on yhteisiä molemmille kammioille.

Ensimmäinen paali tehdään aina varsinaiseen pääkammioon. Kun paalin tiukkuus on riittävä, kone kääntää noukkimelta tulevan rehun menemään esikammioon. Sillä välin pääkammiossa voidaan suorittaa paalin sidonta, joko verkolla tai muovilla.

Kun paali on sidottu, se vieräytetään käärintälaitteistolle. Paali siirtyy käärimelle omalla painollaan eikä siirtomekanismia tarvita. Peräportin sulkeuduttua käärintälaitetta nostetaan, jotta käärintävarret mahtuvat kulkemaan sen alitse. Käärintävarret siis kiertävät paalia pystysuunnassa, millä käärin saadaan rakenteellisesti lähelle paalauskammiota. Tämä lyhentää paalaimen pituutta ja osaltaan poistaa paalinsiirtomekanismin tarpeellisuutta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sidonnan, peräportin avautumisen ja käärimisen alkaessa paalain kerää rehua esikammioon. Kun se tulee täyteen, noukkimelta tuleva rehu ohjataan paalauskammioon. Esikammion portti avautuu ja kammion kääntyvä pohja työntää esikammiossa olleen paalintekeleen varsinaiseen paalauskammioon.

Näin paalin tekoa jatketaan varsinaiseen paalikammioon. Sen täyttyessä noukkimelta tuleva rehu ohjataan taas esikammioon ja paalin sidonta paalauskammiossa voi alkaa.

Kuljettaja näkee paalaimen näytön kautta jatkuvasti, missä vaiheessa paalaus, sidonta ja käärintä ovat.

On syytä muistaa, ettei paalaita voi käyttää kuivalla materiaalilla jatkuvatoimisena, koska kuiva materiaali palautuu levälleen siirrettäessä esikammion tekemää paalia esikammiosta paalauskammioon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Seuraa jatkuvatoimisen paalaimen toimintaa käytännössä katsomalla oheinen video.