Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Lavan puskutyhjennys on kippausta turvallisempaa – katso, miten toimii Karkon kolmiakselinen puskuvaunu lyhyellä lavalla

Perävaunun puskutyhjennys on turvallisempi tapa tyhjentää lava kuin kippaaminen. Kun etulaita on puskettu lavan takaosaan, kuorma on tyhjä. Pohjan ja laitojen siivoamiseen ei tarvita enää lapiota.

Kippaaminen on aina riski. Kun maata viedään kohteeseen, pitäisi perävaunu usein tyhjentää paikkaan, jossa perävaunu on kallellaan tai pohja pehmeä. Kun käytettävissä on vaunu, joka voidaan tyhjentää puskulla, saadaan kuorma turvallisesti purettua.

Maa- ja hiekkakuorman pusku hydrauliikalla tyhjäksi vaatii voimaa. Jotta pohjaa vasten oleva massa saadaan liikkeelle, pitää hydrauliikassa olla voimaa ja mitoitusten olla oikeat, jotta vaunu pysyy kasassa.

Maanviljelijä ja urakoitsija Janne Isohätälä halusi maansiirtovaunun, joka olisi räätälöity hänen tarpeisiinsa. Mitoitukset tehtiin osittain traktorin mukaan. Janne toimittaa sepeliä ja multaa, ja ne pitää monesti toimittaa rakennetulle tontille yleensä muualle kuin etupihalle. Tilaa on monesti vähän ja siksi peruutettaessa pitäisi takakulma nähdä peilistä ja taakse katsomalla. Muuten peruuttaminen on arpapeliä ja vahinkoja voi sattua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY