Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Kverneland 2300S -paluuaura kyntää haastavissa olosuhteissa – katso, miten muovisiipi mahdollistaa siistin kyntöjäljen

Koneviesti teki pikakokeilun Kvernelandin uudesta 2300S-paluuaurasta haastavissa olosuhteissa. Jälki oli paikoin hyvää, mutta haasteitakin oli veitsileikkureiden ja esiaurojen vuoksi. Katso videolta auran toiminnoista!

Videosta käy ilmi, että veitsileikkurit ja esiaurat olivat väärä varustelu haastaviin olosuhteisiin. Keveät turvemultamaat, runsas kasvusto ja vahva juuristo vaikeuttivat läpäisevyyttä. Raskaimmilla maalajeilla esiaurat taas toimivat erinomaisesti kääntäen kasvustojätteen vaon pohjalle ennen kyntöviilua.

Muovisiivet olivat tarttuvissa olosuhteissa aivan elementissään, sillä muutoin kyntö olisi ollut mahdotonta. Maa toki tarttui vantaisiin, maapuoliin ja rintapaloihin, mutta kyntöjälki oli siitä huolimatta hyvää.

Tukipyörä ei käänny auraa käännettäessä. Tämän havaittiin vähentävän käännön tarvitsemaa voimaa, mutta pyörä otti käännettäessä hiukan maahan. 2300S-mallisto kääntyy alakautta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vetovoiman tarve oli keveillä mailla kohtuullisen vähäinen. Polttoaineenkulutusta mitattiin traktorin väylästä. Mittauksella pyrittiin selvittämään, paljonko työleveyden muuttaminen lisäsi polttoaineen kulutusta.

Lue myös Kverneland 2300S -paluuauran pikakokeilusta KV 13/2021:

Koneviesti kokeili Kvernelandin uutta 2300S-paluuauraa – simppeli hinausominaisuus tieajossa lisää mukavuutta ja turvallisuutta