Caterpillar 245 oli valmistajansa suurin hydraulinen kaivinkone — se suunniteltiin kaivoskäyttöön ja mittaviin maansiirtotöihin

Caterpillar lähti mukaan kaivinkoneiden valmistukseen varsin myöhään. Kilpailijoihin verrattuna erittäin modernin 200-sarjan valmistus alkoi vuonna 1972. Sarjan suurin malli oli 245, joka oli suunniteltu käytettäväksi kaivoksilla ja mittavissa maansiirtotöissä.
Tilaajalle
Caterpillarin 200-sarja edusti 1970-luvun alussa modernia tapaa rakentaa kaivinkone. Suurimmat mallit 235 ja 245 olivat hyvin pitkälle samalla tapaa rakennettuja. Sekä ylävaunun että alavaunun runkorakenne, samoin kuin puomi, vastasivat melko pitkälle nykyisin vakiintunutta kaivinkoneiden rakennustapaa. Ylävaunussa on kaksi pitkittäissuuntaista kotelopalkkia. Kaikki ylävaunun osakokonaisuudet kiinnittyvät näihin. Palkkien etupään yläosaan niveltyy pääpuomi ja alakulmiin niveltyvät nostosylinterit. Palkkien takapää kannattelee vastapainoa sekä moottoria ja pumppuja ja kaikki muut varusteet ovat palkkien sivuihin kiinnitettyjen kehikoiden varassa. Myös alavaunun runko on hyvin lähellä nykyisenkaltaisia rakenneratkaisuja. Suurimmassa 245-mallissa oli erikoisuutena mahdollisuus muuttaa tela-alustan leveyttä. Säätömahdollisuus ei näy tässä kuvassa, sillä kuva esittää 235-mallia. Caterpillar hydrauliset kaivinkoneet -esite vuodelta 1979.