Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rikastetuille kuville on monta käyttökohdetta

Verkosta vapaasti saatavilla olevassa materiaalissa on nyt kuvia muun muassa leikkuupuimurista, traktorista, pienoislentolaitteesta eli dronesta, lypsykarjapihaton automaatioteknisistä järjestelmistä sekä maatilan huolto- ja korjaustilasta tarvikkeineen. Kuvia voidaan zoomata eli suurentaa ja pienentää portaattomasti.

Kuvista osa on 360-tekniikalla toteutettuja panoraamoja. Panoraamakuvia on kahta eri tyyppiä: kohteiden ympäri kiertäviä kuvia ja sisätilassa ympäri pyöriviä kuvia. Materiaalissa on myös vinkkejä rikastettujen panoraamakuvien ja tavallisten kuvien toteuttamiseen sekä linkkejä lähteisiin, joissa on runsaasti lisätietoa teemasta.

Tällä tekniikalla laadittavia kuvia voidaan käyttää maatalousyrityksissä itseopiskelun lisäksi työntekijöiden ja lomittajien perehdytykseen ja työnopastukseen sekä tuotteiden ja palveluiden markkinointiin. Tekniikka soveltuu myös aineiston tuottamiseen oppilaitoksissa ja asiantuntijapalveluissa. Lisäksi sitä voidaan käyttää maatalouskoneteollisuudessa ja -myynnissä sekä jälkimarkkinoinnissa – huolto- ja korjauspalvelut mukaan lukien.

TTS:ssä toteutetun VR-Auto-hankkeen kotisivut ja rikastetut kuvat löytyvät verkosta osoitteesta: https://www.tts.fi/tutkimus_kehitys/hankkeet/maatalous/vr-auto. Hanke toteutettiin Maatalouskoneiden tutkimussäätiön rahoituksella.