Makita EB7660TH -reppuhallin: Positiivinen yllättäjä ja toimituksen valinta!

Makita oli testin ainoa aito nelitahtikone.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lähikuvassa Makitan kaasukahva.
Lähikuvassa Makitan kaasukahva. Kuva: Arto Turpeinen
Hintaansa nähden Makitan suorituskyky on mainio.
Hintaansa nähden Makitan suorituskyky on mainio. Kuva: Arto Turpeinen

Makita on tullut paremmin tunnetuksi käsityökaluistaan, mutta kokeilun perusteella merkki taitaa myös puhaltimien valmistuksen. Kaikkiaan malleja on kolme.

Aidon nelitahtimoottorin bensiininkulutus osoittautui testin pienimmäksi, eikä kaksitahtiöljyn kanssa ole tarvetta lotrata. 10 metrin päästä mitattuna Makita oli testin hiljaisimpia, mutta muissa mittauksissa melutaso oli keskinkertainen. Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä matalaa käyntiääntä ei koettu kovinkaan häiritseväksi. Makitassa on joitakin hyviä oivalluksia, kuten moottorin alaosassa sijaitseva levennys, jota jalalla painamalla käynnistäminen on helpompaa. Moottori on jousitettu alaosastaan, eikä mainittavaa tärinää havaittu.

Makitan tankkaaminen on riittävän suuren ja hieman ulkonevan täyttöaukon vuoksi erittäin helppoa. Tulpan suhteen on sitten toisin, sillä kantokahva on ikävästi edessä. Suuren iskutilavuuden myötä Makita on melko painava, mutta onneksi valjaat ovat erittäin tukevat ja miellyttävät. Harmillisesti rintaremmiä ei ole tarjolla. Makitan puhallusputki oli halkaisijaltaan kokeilun pienikokoisin. Putken päästä mitattuna ilmavirtaus olikin testin suurin, myös levykokeessa tulos oli hyvä. Hankintahinnaltaan Makita on kohtuullinen, kesän ajan jatkuvan kampanjan ajan jopa edullinen. Laitteen hankkimalla rahoille saa hyvin vastinetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suositushinta, sis. alv 24 %: 749 euroa (Kampanjahinta 599 euroa voimassa 31.9. saakka).