Husqvarna 570BTS -reppupuhallin: Tehokas mutta äänekäs

Husqvarnan kaasukahva oli muista poiketen sijoitettu puhallusputken viereen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lähikuva Husqvarnan kaasukahvasta.
Lähikuva Husqvarnan kaasukahvasta. Kuva: Arto Turpeinen
Testaajat havainnoivat, että Husqvarna on yllättävän meluisa.
Testaajat havainnoivat, että Husqvarna on yllättävän meluisa. Kuva: Arto Turpeinen

Myös Husqvarna panostaa ympäristönhoitoon laajalla rintamalla. Kalustoa on saatavilla moottorisahoista akkuruohonleikkureihin saakka.

Husqvarnan puhallusteho oli levykokeen molemmissa osioissa paras. Tehon vastapainona Husqvarnan polttoaineenkulutus oli joukon suurin – onneksi bensatankki on vertailun suurin. Työskentelymukavuutta heikentää erittäin korkea melutaso. Esimerkiksi täysillä kierroksilla korvan tasolta mitattuna eroa hiljaisimpaan laitteeseen tuli viisi desibeliä. Herkempikorvaiselle onkin tarpeen kaksinkertainen kuulonsuojaus.

Myöskään tärinänvaimennuksessa ei ole täysin onnistuttu, sillä testaajien kommenteissa korostui muita korkeampi värinä. Puhallusputken sivulle sijoitetun kahvan koettiin aiheuttavan käteen turhaa vääntöä. Toisaalta kahva on miellyttävää materiaali ja muotoiltu mukavasti. Kulma on myös säädettävissä. Ohjehinnaltaan Husqvarna on joukon arvokkain, mutta käytetyt materiaalit vaikuttivat laadukkailta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Testipuhaltimen ilmansuodattimen tarkistus ja vaihto luonnistuu näppärästi moottorin päälle sijoitetun pikalukitteisen kotelon kannen avaamalla. Järjestely arvioitiin testin helpoimmaksi. Esitetiedoissakin puhaltimen ilmansuodatus mainitaan erittäin tehokkaaksi. Tulppa on kuitenkin hankala vaihtaa, sillä se on sijoitettu syvään koteloon.

Suositushinta, sis. alv 24 %: 929 euroa.