Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo FL ja FE kuorma-autoihin vaihteistopäivitys – suurin hyöty taajama-ajossa

Volvo FL ja FE ovat saaneet uudet, päivitetyt vaihteistot, jotka tarjoavat parempaa tehokkuutta ja sujuvampaa ajoa.
Polttomoottoriautojen ominaisuuksia parannetaan paremman polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi. FL ja FE malleihin tullut vaihteistopäivitys tuo suurimmat hyödyt taajama-ajossa.
Polttomoottoriautojen ominaisuuksia parannetaan paremman polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi. FL ja FE malleihin tullut vaihteistopäivitys tuo suurimmat hyödyt taajama-ajossa. 

Volvo FL:n vaihteistoon tulee nyt kaksi vaihdetta lisää, kun tarjolle 8-vaihteinen täysautomaattinen vaihteisto. Tämän luvataan auttavan polttoaineenkulutusta alentavasti parhaimmillaan aina neljän prosentin verran kuusinopeuksiseen vaihteistoon verrattuna.

"Uuden vaihteiston avulla tarjoamme myös täyden voimanoton auton seistessä paikalla, mikä tekee siitä monipuolisemman esimerkiksi kaupunkialueella toimivaksi tienhoitoautoksi, lumenauraukseen ja moniin muihin vastaaviin tehtäviin", Volvo Trucksin FL:n ja FE:n tuotepäällikkö Kenneth Ackerberg sanoo.

Suuremmassa Volvo FE:ssä on nyt sama päivitetty I-Shift-vaihteisto, jota käytetään Volvo Trucksin raskaissa malleissa, mikä tekee vaihteista jopa 30 prosenttia nopeampia. Merkittävä parannus ajettavuuteen saavutetaan sillä, miten I-Shift-vaihteisto on uudella tavalla vuorovaikutuksessa moottorin kanssa. Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.

”Nopeampi vaihtaminen mahdollistaa vaihteiden valinnan optimoinnin tehokkaammin. Kaupungeissa ajettaessa tulee paljon liikkeellelähtöjä ja pysähdyksiä, jotka tarkoittavat monia vaihteiden vaihtoja, joten parannukset havaitaan varmasti ja kuljettajat tulevat arvostamaan niitä”, Kenneth Ackerberg toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekä Volvo FL:n että FE:n ajon tehostamiseksi ja optimoimiseksi on kolme erilaista ajotilaa: taloudellinen, suorituskykyinen ja off-road. Jokainen tila valitaan painamalla kojelaudassa olevaa painiketta, joka näytetään sitten mittaristossa. Uutena on tullut off-road-tila, sillä näitä autoja voidaan käyttää myös kevyissä maansiirtoajoissa. Off-road-tila tarjoaa paremman suorituskyvyn alhaisella nopeudella, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa, tarjoaa paremman hallinnan ja vähemmän stressaavan kokemuksen huonokuntoisilla teillä.