Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere Forestry jatkaa huoltopisteiden uudistuksia – tarkempi huomio jälkimarkkinointiin

Metsäkoneyrittämisessä koneiden käyttöasteiden maksimointi edellyttää erilaisten jälkimarkkinointipalveluiden täysmääräistä hyödyntämistä. Näin yrittäjän kädet ovat kiinni työn hankinnassa ja organisoinnissa – näpit ovat rasvassa niillä, jotka sen tehokkaimmin osaavat.
John Deere Forestryn vakioitujen huoltopisteiden verkko laajeni, kun Laukaan uusi piste valmistui. Aikaisemmin vastaava on avattu Ylivieskaan. Taavetissa on muuten vastaava, mutta suurennettu versio. Tällaisilla huoltopisteillä on merkittävä vaikutus yrittäjien toiminnan varmistamisessa.
John Deere Forestryn vakioitujen huoltopisteiden verkko laajeni, kun Laukaan uusi piste valmistui. Aikaisemmin vastaava on avattu Ylivieskaan. Taavetissa on muuten vastaava, mutta suurennettu versio. Tällaisilla huoltopisteillä on merkittävä vaikutus yrittäjien toiminnan varmistamisessa. Kuva: Tommi Hakala
Hehtaarin tontilla on selkeä murskekenttä vaihtokoneille. Koneita kuljettavilla laveteilla on reilusti tilaa liikkua ja purkaa kuormaansa. Vaihtokonerivistössä näkyy hyvin koneiden uudistuminen – yhtä lukuun ottamatta rivin JD-koneet olivat pyörivällä ohjaamolla varustettuja E- tai G-sarjalaisia.
Hehtaarin tontilla on selkeä murskekenttä vaihtokoneille. Koneita kuljettavilla laveteilla on reilusti tilaa liikkua ja purkaa kuormaansa. Vaihtokonerivistössä näkyy hyvin koneiden uudistuminen – yhtä lukuun ottamatta rivin JD-koneet olivat pyörivällä ohjaamolla varustettuja E- tai G-sarjalaisia. Kuva: Tommi Hakala
Varaosavarasto on nykyisin monessa yrityksessä erittäin pieni verrattuna muutaman vuoden takaiseen aikaan. Tämän mahdollistavat entistä nopeammat kuriiripalvelut päävarastoilta suoraan huoltopisteille, sekä esimerkiksi tilaa vähän vievien varastoautomaattien lisääntynyt käyttö. Laukaassakin on viimeisintä teknologiaa edustava varastoautomaatti, joka suorittaa varaosamyyjän tekemän tilauksen keruun – sekä täyttää itse itsensä tilausten saavuttua.
Varaosavarasto on nykyisin monessa yrityksessä erittäin pieni verrattuna muutaman vuoden takaiseen aikaan. Tämän mahdollistavat entistä nopeammat kuriiripalvelut päävarastoilta suoraan huoltopisteille, sekä esimerkiksi tilaa vähän vievien varastoautomaattien lisääntynyt käyttö. Laukaassakin on viimeisintä teknologiaa edustava varastoautomaatti, joka suorittaa varaosamyyjän tekemän tilauksen keruun – sekä täyttää itse itsensä tilausten saavuttua. Kuva: Tommi Hakala
Korjaamotilat on suunniteltu neljälle koneelle kerrallaan. Lisäksi on erillinen pesuhalli, johon yrittäjä voi toimittaa huoltoon tulevan koneen edellisenä iltana tai vaikkapa yöllä – huollolla on lämmin ja talvellakin sula kone heti työn alle.
Korjaamotilat on suunniteltu neljälle koneelle kerrallaan. Lisäksi on erillinen pesuhalli, johon yrittäjä voi toimittaa huoltoon tulevan koneen edellisenä iltana tai vaikkapa yöllä – huollolla on lämmin ja talvellakin sula kone heti työn alle. Kuva: Tommi Hakala
Myymälätiloissa on esillä yleisimmät kulutusosat, kuten erilaiset syöttöpyörävaihtoehdot. Itse huoltoja suorittaville yrittäjille on tarjolla yleistyneen tavan mukaisesti valmiit huoltopakkaukset, joissa on kaikki konemallin määräaikaishuollossa tarvittavat suodattimet.
Myymälätiloissa on esillä yleisimmät kulutusosat, kuten erilaiset syöttöpyörävaihtoehdot. Itse huoltoja suorittaville yrittäjille on tarjolla yleistyneen tavan mukaisesti valmiit huoltopakkaukset, joissa on kaikki konemallin määräaikaishuollossa tarvittavat suodattimet. Kuva: Tommi Hakala

Mitään konetta ei ole tehty toimimaan ilman huoltoa ja korjauksia, saati näihin liittyvää varaosien ja palvelujen tarjontaa. Jälkimarkkinointi onkin tärkeässä osassa yrittäjän arjessa ja sillä on merkittävä vaikutus konemerkin valintaan – usein se on jopa tärkein peruste.

John Deere Forestry on panostanut viimeisten vuosien aikana huoltoverkoston kehittämiseen täsmäsuunnitelluilla omien huoltopisteiden mallillaan. Vastaavia on toteutettu myös Ruotsissa, Suomessa uusin 1 500 m2 kokoiset tilat omaava piste on Laukaa, joka seuraa aiemmin toteutettua Ylivieskaa. Taavetissa toteutettiin hieman laajempi kokonaisuus, mutta perusideoissa on oltu samoilla jäljillä. Laukaa korvaa aikaisemmin Suolahdessa olleen pisteen, sillä sijanti on toiminnan kannalta parempi.

Täsmäsuunniteltua tilaa

Osaltaan nyt tapahtuvat muutokset ovat sitäkin perua, että esimerkiksi varaosien toimitusketjut kuriiripalveluyritysten myötä ovat nopeutuneet – niinpä varaosien perusvarastot voidaan minimoida ja tilaa säästyy. Laukaassakin varaosavarastoinnin pienemmissä osissa ollaan siirrytty automaattisesti koostavaan ja itsensä täyttävään varastoautomaattiin. Myyjä saa näin tilauksensa osat valmiiksi koottuina, samalla kun naputtelee tilausta tietojärjestelmään. Vastaavaa järjestelmää käytetään nykyisin monissa apteekeissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korjaamotiloissa on varattu paikat neljän koneen samanaikaiseen huoltoon. Korjaamotilat ovat läpiajettavat ja varustettu kahdella 10 tonnin nostovoiman kattonosturilla. Se mahdollistaa esimerkiksi voimansiirrostaan vaurioituneen koneen nostamisen lavetin päällä ilmaan ja lavetin ajamisen alta pois.

Pesutilat ja pääportti koodilukittuja

Uuden konseptin yhtenä ideana on helpottaa koneiden saapumista huoltoon. Se on toteutettu koodilukituilla porteilla, sekä pesuhalleilla. Yrittäjä voi siis toimittaa koneensa yöllä pesuhalliin, jossa se voi kuivua ja sulaa aamuksi. Ratkaisulla tehostetaan huoltomiesten toimintaa, sillä kuiva ja jäätön kone on välittömästi otettavissa työn alle.