Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsäkonevalmistaja Prosilva Oy on siirtynyt osaksi Tampereen Konepajat Oy -konsernia

Ruovedellä metsäkoneita vuodesta 1998 valmistanut Prosilva Oy on saanut uuden pääomistajan. Uusi pääomistaja on konepajakonserni Tampereen Konepajat Oy. Prosilvasta tulee yksi yhtiön osista.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aikaisemmin yritysryppääseen ovat jo kuuluneet muun muassa teollisuuden alihankintayhtiöt Lehti Group Oy ja Riikonen Group Oy. Yrityksellä on ollut vahvaa osaamista turvekoneiden valmistuksesta ja se on perustanut Peatmax Oy:n, joka jatkoi Vapo Oy:n turvekonevalmistusta. Yksi yrityksen osa on pora- ja kairauslaitoksien valmistaja Geomachine Oy.

Prosilvan toimitusjohtajana tulee toimimaan vahvan metsäkonealan kokemuksen omaava Keijo Ojala. Prosilvan perustaja Lasse Karilainen jatkaa yrityksen hallituksessa. Uuden omistajan myötä tullaan vahvistamaan metsäkoneiden markkinointia, koneiden valmistus säilyy Ruovedellä. Prosilva Oyj:n liikevaihto on 4 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää 12 henkilöä Ruovedellä. Tampereen Konepajat Oy:n liikevaihto on 40 miljoonaa euroa, ja sen konserniyhtiöt työllistävät yli 220 henkilöä