Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuljetusyritys varusti kalustonsa ABA 4 -hätäjarruavustimella

Yksi ABA4 -järjestelmän ensimmäisistä kotimaisista käyttäjistä on seinäjokelainen kuljetusliike FSN Logistics, joka operoi noin 80 ajoneuvon kalustolla Suomessa, Pohjoismaissa ja Pohjois-Euroopassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

FSN Logistics -yrityksen toiminnan erityisteemana on kuluneen vuoden aikana ollut liikenneturvallisuus: kaikki yrityksen kaukoliikenneautot on varustettu ABA 4 -avustimella. Teemaa on lisäksi toteutettu järjestämällä kuljettajille ennakoivan ajon jatkokoulutusta sekä erilaista ajotapavalmennusta.

”Ennakoivan ajon koulutuksessa havainnollistetaan esimerkkien avulla, mitä turvallinen ja taloudellinen ajaminen vaativat tämän päivän liikenteessä. Käymme laajasti läpi liikenteen erilaiset vaaratilanteet sekä kuljettajan oman toiminnan vaikutukset kokonaisturvallisuuteen. Opimme tunnistamaan riskit ja varautumaan niihin sekä ajamaan useita sekunteja tilanteiden edellä", FSN Logisticsin kuljetuspäällikkö Daniel Rönnvall kertoo.

Active Brake Assist 4 -avustin varoittaa kuljettajaa välittömästä törmäysvaarasta jalankulkijaan ja samaan aikaan käynnistää itsenäisesti auton osittaisen jarrutuksen. Järjestelmä toimii 50 km/h nopeuksiin saakka lähes kaikissa liikennetilanteissa, myös hämärässä, sateessa, sumussa tai yöaikaan. Mercedes-Benzin henkilöautoista tuttu ratkaisu perustuu tutkateknologiaan, joka on suurelta osin riippumaton säästä tai valaistuksesta. Järjestelmä havaitsee kiinteät esteet noin 250 metrin, pyöräilijät 150 metrin ja jalankulkijat noin 80 metrin etäisyydeltä. Hätäjarrutusjärjestelmät ovat olleet pakollisia ensirekisteröitävissä kuorma- ja linja-autoissa marraskuusta 2015 lähtien.