Monikäyttöinen ohjausjärjestelmä

Tamperelainen Usevolt Oy on kehittänyt sähköisen ohjausjärjestelmän, jolla voidaan korvata työkoneen sähköohjatun hydrauliikan alkuperäinen ohjausjärjestelmä silloin, kun alkuperäiseen järjestelmään ei enää ole saatavissa osia, tai alkuperäisen järjestelmän kunnostus tulisi liian kalliiksi koneen arvon huomioiden.
UVcan-ohjausjärjestelmä pystyy toimimaan pelkkien  ohjauskahvojensa kautta, mutta siihen voidaan tarvittaessa liittää laajennin, jonka avulla voidaan ohjata suurempaa määrää eri toimintoja. Käytettäessä UV12:a on mahdollista luoda erittäin kattava ohjausjärjestelmä. Esimerkiksi hakkuukouran sähköistykset pystytään sen avulla toteuttamaan helposti ja luotettavasti. UV0D-kosketusnäyttö toimii UVcan-ohjausjärjestelmän käyttöliittymänä. Sen kautta voidaan tehdä kaikki järjestelmän asetukset.
UVcan-ohjausjärjestelmä pystyy toimimaan pelkkien ohjauskahvojensa kautta, mutta siihen voidaan tarvittaessa liittää laajennin, jonka avulla voidaan ohjata suurempaa määrää eri toimintoja. Käytettäessä UV12:a on mahdollista luoda erittäin kattava ohjausjärjestelmä. Esimerkiksi hakkuukouran sähköistykset pystytään sen avulla toteuttamaan helposti ja luotettavasti. UV0D-kosketusnäyttö toimii UVcan-ohjausjärjestelmän käyttöliittymänä. Sen kautta voidaan tehdä kaikki järjestelmän asetukset. Kuva: Jussi Laukkanen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
UV0D on mikrokontrolleripohjainen näyttö. Se tarkoittaa, ettei se tarvitse Linux-käyttöjärjestelmää, toisin kuin valtaosa järjestelmistä. Tämä tekee UV0D:stä entistäkin varmatoimisemman, sekä mahdollistaa nopean käynnistymisen. UV0D käynnistyy välittömästi, kun taas Linux-pohjaiset näytöt usein tarvitsevat 10–30 sekuntia.  UVcan-ohjausjärjestelmän laitteiden parametrien säätäminen on helppoa ja nopeaa myös kokemattomalle käyttäjälle. Käyttöliittymä on rakennettu selkeäksi. Ohjaamiseen käytetään havainnollisia kuvia, ja näyttöä voi painella jopa hansikkaat kädessä.
UV0D on mikrokontrolleripohjainen näyttö. Se tarkoittaa, ettei se tarvitse Linux-käyttöjärjestelmää, toisin kuin valtaosa järjestelmistä. Tämä tekee UV0D:stä entistäkin varmatoimisemman, sekä mahdollistaa nopean käynnistymisen. UV0D käynnistyy välittömästi, kun taas Linux-pohjaiset näytöt usein tarvitsevat 10–30 sekuntia. UVcan-ohjausjärjestelmän laitteiden parametrien säätäminen on helppoa ja nopeaa myös kokemattomalle käyttäjälle. Käyttöliittymä on rakennettu selkeäksi. Ohjaamiseen käytetään havainnollisia kuvia, ja näyttöä voi painella jopa hansikkaat kädessä. Kuva: Jussi Laukkanen

Usevolt-ohjausjärjestelmään kuuluu ohjainkahvat, näyttö ja ohjainyksikkö. Järjestelmä on rakennettu niin, että ohjainyksikköä ei kaikissa tilanteissa tarvita, vaan pelkät kahvat voivat hoitaa työkoneen sähköisten venttiilien ohjauksen.

Järjestelmä kehitettiin alun perin metsäkoneita varten, mutta ohjausjärjestelmää voi käyttää koneen käyttötarkoituksesta riippumatta, kunhan koneessa on sähköinen venttiilipöytä. Suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman suuri luotettavuus, kestävyys ja helppokäyttöisyys.

UV07-ohjauskahva on ohjausjärjestelmän sydän. Ohjauskahva sisältää kaiken tarvittavan elektroniikan hydrauliikkaventtiilin magneettikelan, eli solenoidin, ohjaamiseksi. Ohjauskahvan antureina toimivat magneettiset HAL-anturit, jotka ovat kestäviä ja luotettavia. Toisin kuin potentiometrein toteutetuissa antureissa, ei HAL-antureissa ole mekaanisia kuluvia osia, ja ne kestävätkin jopa yli miljoona käyttösykliä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hydrauliventtiilin solenoidit pystytään kytkemään suoraan UV07:ään, eikä erillistä hydrauliikkaohjainta tarvita. UV07:n sisältä löytyvän tehokkaan mikrokontrollerin ansiosta kaikki solenoidilähdöt ovat proportionaalisia, virtaohjattuja closed-loop-lähtöjä.

Tämän ansiosta hydrauliikkaventtiilin ohjaus on tarkkaa riippumatta lämpötilasta, solenoidin resistanssista tai ajoneuvon käyttöjännitteen vaihteluista. UV07 pystyy ohjaamaan kaikkia markkinoilta löytyviä sähköisesti ohjattuja hydrauliikkaventtiileitä, oli venttiilin ohjaustapa sitten virta, PWM, analogijännite tai CAN-väyläohjaus.

Lisätietoja: www.usevolt.fi