Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MF 35 uudelleen tuotantoon

Vuodesta 1956 eurooppalaisia ilahduttaneen Massey Ferguson 35 -mallin tuotanto on käynnistetty uudelleen. Suomalaisten harmiksi tosin ”uutuusmalli” on saatavilla vain Kenian markkinoilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaikka uutuusmallin ulkonäkö vastaa lähes täysin aikanaan Coventryn tehtailta tulleiden mallien tyyliä, nykyiset 35:set tulevat intialaisen TAFEn tehtaasta. TAFE on maailman kolmanneksi suurin traktorivalmistaja, joka on perustettu vuonna 1960. Yhtiön valmistamia traktoreita myydään sekä TAFEn että Massey Fergusonin tuotenimillä. Yhtiö on AGCOn suurin toimittaja pienille traktoreille Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. AGCO omistaa TAFEsta noin neljäsosan, vastavuoroisesti TAFE omistaa AGCOsta noin 12 prosentin siivun.

Uusi 35 on perustraktori, jonka voimanlähteenä on kolmesylinterinen 2,4-litrainen suorasuihkutusdieselmoottori yhdistettynä 6+2-vaihteistoon. Myös 1 100 kilon nostovoima vastaa esi-isän suoritusarvoja. Uusi 35 on suunniteltu ensisijaisesti kehittyvien maatalousmaiden perustraktoriksi sekä ensimmäistä traktoriaan ostavien viljelijöiden käyttöön. Keniassa traktoreiden myynti, koulutus, huolto ja varaosat ovat paikallisen Massey Fergusonin organisaation vastuulla.