Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Raisio-konsernin tehdasalue muuttuu hiilineutraaliksi

Raisio-konsernin tehdasalueelleen Raisioon rakentama bioenergialaitos vihittiin käyttöön keskiviikkona 21.6.2017. Uuden laitoksen myötä tehdasalueella käytettävä teollisuushöyry ja kaukolämpö tuotetaan puuhakkeella. Investoinnin arvo on noin 8,5 miljoonaa euroa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Bioenergialaitoksen ansiosta Raision tehdasalue muuttuu hiilineutraaliksi. Uusi laitos tuottaa kaiken Raision tehdasalueella tarvittavan teollisuushöyryn ja kaukolämmön paikallisilta toimijoilta hankitusta puuhakkeesta.

”Raision tavoite on korvata fossiiliset polttoaineet uusiutuvalla energialla aina, kun se on ekologisesti ja taloudellisesti kannattavaa. Oma bioenergialaitos on Raisiolle tärkeä ja hieno kehitysaskel kohti kestävämpää ruuantuotantoa. Uuden laitoksen myötä Raision tehdasalue on hiilineutraali”, sanoo Raision väliaikainen toimitusjohtaja Jarmo Puputti.

Uuden laitoksen vuosituotanto noin 50 gigawattituntia ja se riittää Raisio-konsernin lisäksi myös muille tehdasalueen yrityksille. Vuorokaudessa uusi laitos käyttää kahdesta kolmeen rekka-autollista puuhaketta, joka hankitaan noin sadan kilometrin säteeltä Raisiosta. Puuhakkeen kuljetuksen ja raaka-aineen keruun työllistävä vaikutus hankintaketjun alkupäässä on huomattavasti suurempi kuin itse bioenergialaitoksen, jonka automaatiotaso on erittäin korkea.

”Vastuullisesti tuotetut tuotteet kiinnostavat kuluttajia ja asiakkaitamme yhä enemmän. Edistämme kestävää ruokaketjua muun muassa tekemällä vastuullisia valintoja raaka-ainehankinnoissa sekä parantamalla energia- ja materiaalitehokkuuttamme. Oma bioenergialaitos pienentää Raisiossa valmistettujen tuotteidemme hiilijalanjälkeä”, Puputti kertoo.