Ryobilta sauvaohjattu akkuleikkuri

Ryobi laajentaa mallistoaan akkukäyttöisillä ajoleikkureilla. Kauden uutuus on sauvaohjattu.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhä tehokkaammat ja monipuolisemmat akkukäyttöiset puutarhatyökalut saapuvat myös kuluttajaluokkaan. Ryobin ZTR480ex on sauvaohjattu ajoleikkuri, jolla valmistajan mukaan voi leikata jopa 12 000 neliömetrin alueen.

48-volttisen lyijyakun virran kerrotaan riittävän 2,5 tunnin työskentelyyn. Akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 100 Ah.

Leikkuri on suunniteltu erittäin ketteräksi, sillä laite on sauvaohjattu ja pystyy kääntymään paikallaan mihin tahansa suuntaan. Näin varmistetaan tarkka leikkausjälki myös ahtaissa paikoissa.

Teräksisten kaksoisterien leikkuuleveys on 106 cm. Leikkuujäljen kerrotaan olevan erittäin tarkan. Kaksitoiminen leikkuri pystyy silppuamaan ruohon nurmikon lannoitteeksi sekä puhaltamaan sivulle silloin, kun nurmikko on leikattava nopeasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkurissa on valittavissa 12 eri leikkuukorkeutta. Säätöväli on 35–115 mm, joten leikkuri soveltuu useisiin eri leikkuukauden tilanteisiin. Takavetoisen leikkurin runko on valmistettu vahvistetusta teräksestä.

Uutuuden ominaisuuksiin kuuluu USB-pistoke esim. matkapuhelimen lataamista varten, led-ajovalot sekä mukiteline. Vakionopeuden säädin puolestaan helpottaa suurempien alojen parturointia. Leikkurille annetaan kolmen vuoden takuu.

Ryobin ZTR480ex on tulossa kevään aikana Koneviestin testattavaksi. Käyttökokemuksia on luvassa numerossa 11/2021, joka ilmestyy 11.8.