Tanskalainen Samson Group osti Göman

Lietteen- ja lannankäsittelykalustoa valmistava Samson Group A/S osti Göma A/S:n koko osakekannan. Gömasta tuli näin Samson Groupin tytäryhtiö muiden yritysten rinnalle, joita ovat Samson Agro A/S, Samson Agrolize A/S, Ranskassa sijaitseva Samson Agro SASU sekä Puolassa sijaitseva Samson Agro Spzoo.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Samson Group on omistajayhtiö myös ranskalaiselle Pichonille. Samson Groupin liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 500 ihmistä. Samson Groupin omistaa Gleerupin perhe. Samsonin suurimmat vientimaat ovat Saksa, Ranska, Skandinavian maat ja Puola, mutta vientimaita on ympäri maailmaa.

Tavoitteena on yhdistää myyntitoimintoja tekevä Samson Agrolize yhteen Göman kanssa, joiden myyntialueina ovat Tanska, Ruotsi ja Norja.

Yritysostoa perustellaan sillä, että kiristyvien ympäristövaatimusten myötä on järkevää panostaa yhteisiin resursseihin naapuriyhtiön kanssa sen sijaan, että kilpailtaisiin samoista asiakkaista keskenään. Göma ja Samson sijaitsevat Tanskassa vieretysten.

Yhtiöt päättivät syksyllä 2016 lähes 40 vuotta jatkuneen yhteistyönsä. Yritysoston myötä kaksi erilaista liiketoimintamallia saadaan täydentämään toisiaan, Samsonin tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Göman Suomen edustaja Markku Kuisma arvioi, että Samson Agrolle Göman osto on luonteva siirto saada myynti- ja myynnin tuen osaamista konevalmistuksen jatkeeksi. Kuisman mukaan Göman on jälleenmyynyt Samsonin lietevaunuja Tanskassa, mutta ovat valmistaneet vuosien ajan imupainevaunuja. Samsonin jälleenmyyntisopimuksen päättymisen myötä viisi vuotta sitten Kuisma kertoo Göman aloittaneen levityskaluston valmistamisen.

Kuisman mukaan Göman toiminnassa oleellisena osana on ollut lietekaluston myynti ja vaihtokauppa, jossa käytetyt koneet on kunnostettu jälleenmyytäväksi.

Samsonin tavoitteena on yhdistää myyntitoimintoja tekevä Samson Agrolize yhteen Göman kanssa, joiden myyntialueina ovat Tanska, Ruotsi ja Norja. Suomessa Göman edustus sellaisenaan päättyy ja jälkimarkkinointi siirtyy Samsonin maahantuojalle, joka on AgriToukola Machinery Oy. Myyntipäällikkö Olli Soro kertoo, että tämän kuun aikana valmistuu viimeiset vaunut tehtaalta Göman väreissä ja nimellä

Samson juhli 75-vuotispäiväänsä elokuussa 2018.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muokattu 17.9. klo 10.07