HCT-rekka kuljettaa puita Stora Enson tehtaille

Stora Enson tehtaiden ja sahalaitosten ympäristössä on nähty liikkuvan kookas ajoneuvoyhdistelmä, kun enonkoskelaisen Kari Malmstedt Oy:n HCT-tukkirekka aloitti puukuljetukset Itä-Suomessa. Yhdistelmällä (high capacity transport) voi kuljettaa 25 prosenttia isomman puukuorman kuin perinteisellä tukkirekalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”HCT-yhdistelmän viimeisetkin asennustyöt saatiin tehtyä lokakuussa ja ajoneuvo katsastettiin lokakuun lopulla. Testiajot ovat sujuneet suunnitelmien mukaan ja lastauksissa kaikki on mennyt niin kuin pitääkin. Kuljettajien kanssa olemme erittäin tyytyväisiä pitkän kehitystyön tulokseen”, sanoo enonkoskelainen kuljetusyrittäjä Kari Malmstedt.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi myönsi 92-tonniselle HCT-ajoneuvoyhdistelmälle raakapuun liikennöintiin poikkeusluvan kesäkuussa. Ajoneuvoyhdistelmä rakennettiin kesän ja alkusyksyn aikana.

Yhdistelmällä saa ajaa vain tietyillä, ennalta sovituilla reiteillä. Ajoneuvoyhdistelmä on 32 metriä pitkä, kun normaalisti tukkirekat ovat maksimissaan 25 metriä pitkiä. Yhdistelmää voi ajaa myös tavallisena 76-tonnisena rekkana ilman viimeistä perävaunua.

”Tämä sujuvoittaa toimintaamme ja saamme kuljetettua enemmän puuta vähemmillä päästöillä. Kari Malmstedt Oy:n ajoneuvot ovat kulkeneet kanssamme yhtä matkaa jo 1970-luvulta asti ja nyt yhteistyömme jatkuu uuden ajan kaluston kanssa”, sanoo Stora Enso Metsän kuljetuspäällikkö Elise Stenroos.