Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Neste aikoo sulkea Naantalin jalostamon

Neste kertoo tiedotteessa tutkivansa Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin.
Kuva: Carolina Husu
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Öljy-yhtiö Nesteen mukaan perinteisten öljytuotteiden kysyntä vähenee ja uusiutuvien energiaratkaisujen osuus kulutuksesta tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Yhtiön mukaan koronapandemia on aiheuttanut öljytuotteiden kysynnän laskua merkittävässä määrin, eikä kysynnän odoteta elpyvän näkyvissä olevan tulevaisuuden aikana sitä edeltävälle tasolle.

Neste kertoo tiedotteessa, että tällä hetkellä yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä Naantalissa terminaali- ja satamatoimintoihin. Nesteen tiedotteessa sanotaan, että Nesteen Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn turvaamiseksi tarvitaan näistä syistä perusteellisia muutoksia. Suunnitelluilla toimenpiteillä Neste pyrkii parantamaan tuottavuutta, resurssitehokkuutta ja sopeutumiskykyä markkinoiden muutoksiin. Suunnitellut muutokset eivät vaikuta Suomen polttoainejakelun huoltovarmuuteen.