Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renault Trucks ottaa käyttöön ennakoivan huollon

Alkuvaiheessa Renault Trucks tarjoaa mahdollisuuden ennakoivaan huoltopalveluun T-mallien omistajille. Myöhemmin tämän vuoden aikana palvelu laajenee C- ja K-sarjan autoihin.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Renault Trucksin kunkin kuorma-auton käyttöön perustuva ennakoiva huoltosuunnitelma mahdollistaa sen, että ajoneuvo toimii luotettavammin ja kustannustehokkaammin kuin keskimääräiseen kulumisasteeseen perustuvassa huoltosuunnitelmassa. Valmistaja korostaa, että kuljetusyrityksen kannalta on tehokasta ja kustannuksia säästävää, että jälleenmyyjä määrittää huoltoaikataulut ja suorittaa huoltotoimenpiteet sekä hoitaa tarvittavat paperityöt heti kalustohankinnan alusta alkaen.

Huoltotoimenpiteiden aikataulu muodostuu sen tiedon pohjalta, joka kerätään ajoneuvon yhteyksien ja reaaliaikaisten ajokilometrejä, moottorin käyttötunteja ja polttoaineen kulutusta koskevien telematiikkaraporttien pohjalta. Jatkuvan seurannan ansiosta huoltotoimenpiteiden aikataulu voidaan päivittää jopa kerran viikossa.

Palvelun avulla kulumista voidaan seurata ja analysoida tarkasti. Jos Renault Trucks -jälleenmyyjä havaitsee poikkeuksellista tai ennenaikaista kulumista, hän ottaa heti yhteyttä asiakkaaseen.

Ennakoiva huolto perustuu vuonna 2017 aloitettuun projektiin, jossa ratkaisua kokeiltiin ensin vuoden ajan Ranskassa ja Tšekissä, jonka jälkeen se otettiin käyttöön 12maassa ympäri Eurooppaa vuonna 2019. Tällä hetkellä Start & Drive Excellence Predict -sopimus koskee noin 10 000 ajoneuvoa.