Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keväällä järjestettävästä Samoter-näyttelystä ennakoidaan menestystä

Joka kolmas vuosi Italian Veronassa järjestettävä Samoter-näyttely vaikuttaa ennakkovarausten perusteella ylittävän odotukset. Taustalla on Italian rakennusteollisuuden piristyminen.
Kuva: Arto Turpeinen

Samoter-näyttely järjestetään 21–15.3. 2020 jo 31. kertaa. Takavuosina Samoter lukeutui merkittävimpien eurooppalaisten rakennuskonenäyttelyiden joukkoon. Vuoden 2009 rahoituskriisin ja taantuman myötä koko näyttelyn tulevaisuus oli hetken vaakalaudalla, sillä lama runteli Italian taloutta voimakkaasti.

Vuoden 2017 näyttely kuitenkin antoi jo lupauksia paremmasta. Näytteilleasettajia oli oheistapahtumat mukaan lukien 780 ja vierailijoita 84 000. Tuleva Samoter vaikuttaa kasvavan selvästi, sillä puoli vuotta ennen tapahtumaa näyttelytilojen varaustilanne on kasvanut peräti 66 % ja rekisteröitymiset 39 % verrattuna edellisnäyttelyn vastaavaan aikaan.

Asiaan vaikuttaa suurten toimijoiden, kuten Liebherrin ja Wacker Neusonin palaaminen näytteilleasettajiksi. Osallistumisensa ovat vahvistaneet myös mm. Bobcat, Doosan, Eurocomach, Hidromek, Hyundai, Komatsu, Sany, Takeuchi, Venieri ja Yanmar. Muutkin merkit ovat todennäköisesti esillä, mutta paikallisten maahantuojien osastoilla.

Samaan aikaan alueella järjestetään myös erilliset Asphaltica- ja ICCX-näyttelyt, jotka keskittyvät asfaltointiin ja betonitöihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konevalmistajien virinneen kiinnostuksen syynä on Italiassa ja koko Etelä-Euroopassa ennustettu talouskasvu. Rakennusteollisuus kasvaa 3,5 % tänä vuonna, vuodelle 2020 investointien ennakoidaan nousevan 2,4 %. Taustalla on etenkin julkistöiden lisääntyminen. Hallitus on luvannut panostaa infran uusimiseen myös tulevina vuosina.

Edellisen Samoter-näyttelyn raportin voi lukea Koneviestin numerosta: KV 05/2017

Lisätietoja: www.samoter.it.