Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vuoden traktoriksi valittiin Massey Ferguson 8S.265

Tractor of the Year 2021 -kilpailun voittajat julkistettiin 24. kerran järjestetyssä tilaisuudessa. Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin maailmantilanteesta johtuen digitaalisesti.
Pääsarjan voiton, eli Tractor of the Year 2021 -tittelin nappasi tällä kertaa Massey Ferguson 8S.265. Täysin uusi malli on varustettu mielenkiintoisella uudella kaksoiskytkinvaihteistolla sekä täysin uudistetulla ohjaamolla. Ajotunnelmia voittajatraktorista julkaisemme Koneviestin numerossa 1/2021.
Pääsarjan voiton, eli Tractor of the Year 2021 -tittelin nappasi tällä kertaa Massey Ferguson 8S.265. Täysin uusi malli on varustettu mielenkiintoisella uudella kaksoiskytkinvaihteistolla sekä täysin uudistetulla ohjaamolla. Ajotunnelmia voittajatraktorista julkaisemme Koneviestin numerossa 1/2021. Kuva: Tapio Vesterinen
Best Utility -sarjan voittajan, Valtran G-sarjan traktoreiden teholuokka on 100–140 hv. Hallintalaitteet on keskitetty kyynärnojaan ja traktorin oikealle puolelle. Traktorissa on 24x24 -nopeuksinen, suunnanvaihtimella varustettu vaihteisto, joka toimintoja voidaan automatisoida todella monin eri tavoin. Vaihteistoautomatiikassa on kaksi ohjelmaa, joiden vaihtamiskohdat kuljettaja voi ohjelmoida. Automatiikka kytketään naksauttamalla kyynärnojassa sijaitsevaa vaihdevipua sivusuunnassa. Valtrassa on lisäksi ohjelmoitava vakionopeussäädin. Traktori pysähtyy jarrua painamalla, kun Stop and Go -toiminto on käytössä, mäkilähtöavustin helpottaa liikkeelle lähtöä mäkisessa maastossa
Best Utility -sarjan voittajan, Valtran G-sarjan traktoreiden teholuokka on 100–140 hv. Hallintalaitteet on keskitetty kyynärnojaan ja traktorin oikealle puolelle. Traktorissa on 24x24 -nopeuksinen, suunnanvaihtimella varustettu vaihteisto, joka toimintoja voidaan automatisoida todella monin eri tavoin. Vaihteistoautomatiikassa on kaksi ohjelmaa, joiden vaihtamiskohdat kuljettaja voi ohjelmoida. Automatiikka kytketään naksauttamalla kyynärnojassa sijaitsevaa vaihdevipua sivusuunnassa. Valtrassa on lisäksi ohjelmoitava vakionopeussäädin. Traktori pysähtyy jarrua painamalla, kun Stop and Go -toiminto on käytössä, mäkilähtöavustin helpottaa liikkeelle lähtöä mäkisessa maastossa Kuva: Tapio Vesterinen
Erikoistraktoreiden sarjan voitti Fendt 211 Vario V, perusteena olivat muun muassa teknisesti edistynyt voimansiirto sekä kehittynyt ohjaamon ottoilman suodatusjärjestelmä.
Erikoistraktoreiden sarjan voitti Fendt 211 Vario V, perusteena olivat muun muassa teknisesti edistynyt voimansiirto sekä kehittynyt ohjaamon ottoilman suodatusjärjestelmä. 
Sustainable Toty -palkiinnon voittaneen Claas Arion 960 Cemos -traktorin vahvuuksia olivat hallintajärjestelmän lisäksi moottori, jonka ominaiskulutus on alhainen. Aron 960 traktorissa on 445 hevosvoiman 8,7 litran FPT-moottori, jonka tyhjäkäyntinopeus on 650 kierrosta/min. Moottorin koko teho on aina käytössä, koska traktorissa ei ole ajonopeudesta tms. riippuvaa lisäteho-ominaisuutta.   Traktorin Cemos-järjestelmä toimii samoin kuin puimurissa säätämällä konetta automaattisesti. Saksalaisen DLG-tutkimuslaitoksen tekemässä tutkimuksessa verrattiin 10 kokeneen kuljettajan säätämän ja Cemosta käyttävän traktorin polttoaineen kulutusta ja työsaavutusta. Mittausten mukaan Cemoksella päästiin 16,3 % suurempaan työsaavutuksen ja 16,8 % alhaisempaan kulutukseen.
Sustainable Toty -palkiinnon voittaneen Claas Arion 960 Cemos -traktorin vahvuuksia olivat hallintajärjestelmän lisäksi moottori, jonka ominaiskulutus on alhainen. Aron 960 traktorissa on 445 hevosvoiman 8,7 litran FPT-moottori, jonka tyhjäkäyntinopeus on 650 kierrosta/min. Moottorin koko teho on aina käytössä, koska traktorissa ei ole ajonopeudesta tms. riippuvaa lisäteho-ominaisuutta. Traktorin Cemos-järjestelmä toimii samoin kuin puimurissa säätämällä konetta automaattisesti. Saksalaisen DLG-tutkimuslaitoksen tekemässä tutkimuksessa verrattiin 10 kokeneen kuljettajan säätämän ja Cemosta käyttävän traktorin polttoaineen kulutusta ja työsaavutusta. Mittausten mukaan Cemoksella päästiin 16,3 % suurempaan työsaavutuksen ja 16,8 % alhaisempaan kulutukseen. Kuva: Valmistaja

Tapahtuma videoitiin Italiasta, fyysisesti paikalla olivat tuomariston puheenjohtaja Fabio Zammaretti ja Trattori-lehden päätoimittaja Stefano Agnellinin lisäksi vain juontajat, teknistä henkilökuntaa ja tilaisuutta sponsoroivan BKT:n Euroopan toimitusjohtaja. Tuomaristo osallistui tilaisuuteen etänä. Tilaisuutta seurasi tuhatpäinen kansainvälinen yleisö.

Tractor of the Year 2021 -tunnustus jaetaan 4 eri luokassa, koska traktoreiden valikoima on niillä tehtävien monipuolisten töiden vuoksi hyvin heterogeeninen.

Pääsarjan eli Tractor of the Year 2021 -tittelin voitti Massey Ferguson 8S.265. Tuomaristo perusteli päätöstään muun muassa traktorin helppokäyttöisyydellä, uutta tekniikkaa edustavalla vaihteistolla ja muilla innovatiivisilla ratkaisuilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Best Utility -sarjan voitti Valtra G135 Versu, perusteena muun muassa helppokäyttöisyys ja uusi vaihteisto.

Best of Specialized -palkinnon saajaksi eli erikoistraktoreiden sarjan voittajaksi julistettiin Fendt 211 Vario V. Toista kertaa jaettava Sustainable Toty -palkinto ojennettiin Claasille, Axion 960 Cemos-mallin voiton perusteeksi mainittiin muun muassa helppokäyttöisyys ja polttoainetta säästävä uusi, kuljettajaa ohjeistava teknologia. Tämä palkinto painottuu kestävää kehitystä edistäviin ominaisuuksiin.

Tractor of the Year -tuomaristo koostuu 26:sta maatalousalan toimittajasta ympäri Euroopan. Tuomaristossa Suomea edustaa Koneviesti. Koneviestiltä Uolevi Oristo ja Tapio Vesterinen arvioivat ehdokkaat etukäteen tehtyjen koeajojen ja teknisten ominaisuuksien perusteella.

Palkitsemistilaisuudessa puhunut Euroopan maatalouskonevalmistajien yhdistyksen CEMA:n pääsihteeri Jerome Bandry halusi antaa erityisen huomionosoituksen traktorin ratin takana istuville ammattilaisille, viljelijöille ja urakoitsijoille, joiden vastuulla on tämän poikkeuksellisen maailmantilanteen vallitessa puhtaan ja korkealaatuisen ruoan tuotanto. "Viljelijät työskentelevät silloinkin, kun COVID-19 rajoittaa ihmiskunnan toimintaa", hän kertoi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaikki Tractor of the Year -kandidaatit esiteltiin Koneviestin 18/2020 -lehdessä:

Tractor of the Year 2021 -valinta lähestyy poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta – katso, mitkä merkit ovat tänä vuonna kisassa mukana