Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo hienosäätää voimalinjoja – nipistyksiä kulutukseen ja päästöihin

Volvo Trucks esittelee useita päivityksiä 11- ja 13-litraisiin E6 moottoreihinsa, joiden tarkoitus on alentaa polttoaineenkulutusta ja parantaa ajettavuutta.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kulutuksen alentaminen ja päästöjen pienentäminen on tätä nykyä eräänlaista nipistelyä sieltä täältä. Nyt Volvo Trucks on tuonut I-Shift automaattiseen vaihteensiirtojärjestelmään päivityksen, missä vaihteenvaihto on nopeampi antaen tasaisemman ja harmonisemman ajokokemuksen. Samalla moottorin kitkaa on alennettu ja tehostettu palamisprosessia. Moottorin vääntömomenttia ohjataan päivitetyn I-See-ominaisuuden avulla, joka optimoi moottorin suorituskyvyn ottamalla huomioon edessä olevan tien pinnan ja ajoneuvon painon.

”Meillä on jo paljon todisteita kuljetusyrityksiltä, jotka vahvistavat Volvo FH:n alhaisen kulutuksen I-Savella. Olemme siis todella innoissamme siitä, kuinka uudet voimansiirtoparannukset tekevät I-Savella varustetusta Volvo FH:sta entistä polttoainetehokkaamman, mikä tarkoittaa suoraan asiakkaillemme parempaa tulosta. Uusien päivitettyjen voimansiirtojen myynti on alkamassa pian”, Volvo Finland Ab:n toimitusjohtaja Magnus Björklund kertoo.

"Volvon insinöörit ovat todella onnistuneet tuomaan merkittäviä uusia parannuksia jo valmiiksi pitkälle kehitettyyn voimansiirtoon. Vaikka on hieman liian aikaista kertoa tarkkoja lukuja, voimme sanoa, että asiakkaiden kanssa tekemämme kenttätestit ovat erittäin lupaavia”, Magnus Björklund jatkaa.

Volvo Trucks aikoo fossiilittomaksi

Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköautot muodostavat puolet sen myynnistä vuonna 2030 ja kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 2040, kaikkien myytävien Volvo-kuorma-autojen tulee olla fossiilivapaita. Polttomoottori jatkaa rooliaan, ja näiden voimansiirtojen uusien edistysaskelten ansiosta parantunut tehokkuus on yksi tärkeä tapa vähentää CO2-päästöjä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Olemme sitoutuneet Pariisin ilmastonmuutosta koskevaan sopimukseen ja teemme määrätietoisesti töitä maantiekuljetuksiin liittyvien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi", Magnus Björklund toteaa.