Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo CE ja Norrhydro Oy yhteistyöhön – tavoitteena polttoaineenkulutuksen ja co2-päästöjen leikkaus

Norrhydro Oy on kehittänyt digitaalisen NorrDigiTM-hydrauliikkajärjestelmän yhteistyössä Volvo CE:n kanssa. Järjestelmä lisää tuottavuutta sekä samalla leikkaa merkittävästi polttoainekustannuksia ja CO2-päästöjä maanrakennuskoneissa.
NorrDigi™ järjestelmä tarjoaa suurimmat hyödyt 30 tonnia tai sitä suurimmissa työkoneissa. Teknologiaa voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös sähkökoneissa.
NorrDigi™ järjestelmä tarjoaa suurimmat hyödyt 30 tonnia tai sitä suurimmissa työkoneissa. Teknologiaa voidaan hyödyntää tulevaisuudessa myös sähkökoneissa. Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Norrhydron ja Volvo CE:n allekirjoittaman sopimuksen mukaan Volvo CE jatkaa teknologian kehittämistä Norrhydron kumppanina ja lanseeraa järjestelmän markkinoille ensimmäisenä kaivinkonevalmistajana maailmassa. Volvo CE:llä on yksinoikeus NorrDigiTM-järjestelmän käyttöön Volvon valmistamissa maanrakennustoimialan työkoneissa järjestelmän kaupallistamiseen saakka.

Norrhydron patentoima järjestelmä NorrDigi™ perustuu monikammioiseen digitaalisesti ohjattuun hydrauliseen sylinteriin, joka parantaa järjestelmän tehokkuutta niin paljon, että suuresta osasta työkoneen nykyistä hydraulista järjestelmää voidaan luopua tai sitä voidaan pienentää. Kone ei tarvitse enää pääventtiilistöä eikä suurta hydraulipumppukapasiteettia putkineen ja letkuineen. Järjestelmä käyttää vähemmän energiaa ja tarjoaa mahdollisuuden myös pienentää moottorin kokoa.

Digitaalisesti ohjattu hydraulinen sylinteri käyttää neljää kammiota, joita voidaan ohjata 16-portaisesti, riippuen työkoneen tehtävän vaatimasta kuormasta.

”Monikammiosylintereitä on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta mikä tekee meidän sylintereistämme ainutlaatuisia, on se, miten olemme yhdistäneet niihin kehittyneitä sähköisiä ohjausjärjestelmiä. Edistykselliset algoritmit ja laskentanopeus mahdollistavat välittömän vasteen tarkempaan voimantuottoon hydraulijärjestelmissä. Samalla käytetään vain murto-osa siitä energiasta, minkä vastaava koneen liike tai toiminto vaatisi perinteisellä hydraulijärjestelmällä”, Norrhydro Oy:n kehitysjohtaja Peter Stambro kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

“Tähänastisten tutkimustemme perusteella järjestelmä tarjoaa suurimpia hyötyjä kaikkein suurimmissa työkoneissa – esimerkiksi 30 tonnia tai suurempien kaivinkoneiden osalta. Kuitenkin tulevaisuudessa teknologiaa voidaan myös käyttää sähkökoneissa, joissa NorrDigiTM-järjestelmän parempi hydraulinen tehokkuus pidentäisi merkittävästi akkujen kestoa ja koneiden toiminta-aikaa”, Volvo CE:n teknologiajohtaja Thomas Bitter sanoo.

Käytettäessä 30 tonnin Volvo EC300E -kaivinkonetta koealustana, NorrDigiTM-teknologia on läpäissyt prototyyppivaiheen ja kestävyyskokeet. Kone siirtyy nyt koeajovaiheeseen, jossa konetta käytetään asiakaspiloteissa aidossa työympäristössä. Järjestelmä tulee suunnitelmien mukaan tarjolle Volvon kaivinkoneissa viimeistään vuonna 2024.

“Mahdollisuus kehittää tätä tulevaisuuden teknologiaa johtavan maanrakennusalan konevalmistajan kumppanina, tarjoaa se merkittäviä etuja esimerkiksi kaupallistettaessa uusia tuotteita markkinoille”, Norrhydro Oy:n toimitusjohtaja Yrjö Trög korostaa.

“Tulemme investoimaan lähitulevaisuudessa uuteen tuotantolaitokseen tukeaksemme NorrDigiTM-järjestelmän lanseerausta tiiviissä kumppanuudessa Volvo CE:n kanssa”, Trög päättää.