Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere uudistaa suositun H414 harvesteripäänsä H424-malliksi

John Deere Forestry jatkaa harvesteripäiden uudistuksia. Nyt Suomessakin suosittu keskijäreä H414 uudistuu H424-malliksi.
Kuva: John Deere Forestry
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomessa suosituiden nelisyöttörullaisten harvesteripäiden markkinoilla tapahtuu merkittävä uudistus, kun John Deeren mallistouudistus on siirtynyt näihin malleihin. Suomessa yleishakkuupäänäkin käytettävien keskiraskaiden harvesteripäiden osuus on merkittävä ja H414 on ollut siinä segmentissä hyvin suosittu malli. Väljennyksiin ja uudistushakkuisiin suunnatun H424 -mallin maksimi katkaisuläpimitta on 62 senttiä, karsimaterien maksimi avauma 64 senttiä. Valmistaja suosittelee H424:tä rinnankorkeusläpimitaltaan 15–43 sentin runkojen käsittelyyn.

Uusi H424 on neljällä liikkuvalla ja kahdella kiinteällä karsimaterällä varustettu. Takaterien muotoilua on muutettu, jotta niihin liitettyjen värisuuttimien osumatarkkuus paranisi. Rungossa oleva kiinteä takakarsimaterä on lyhennetty, jotta mutkaisten runkojen käsittely helpottuu. Tilttisangan liikevaraa on suurennettu rinneolosuhteiden ominaisuuksien parantamiseksi, lisäksi tilttisangasta on saatavilla järempi versio.

Kuten kaikissa 2020-malliston JD harvesteripäissä, uutuus on varustettu SuperCut 100 S -sahalaitteella. Se on varusteltavissa monipuolisesti, erilaisille laippamalleille ja erityyppisille sahamoottoreille. Huollettavuutta on parannettu saranoidulla venttiilistön suojakannella, sekä rasvauskohteiden helpommilla saavutettavuuksilla. Myös letkutusta on muutettu eri reitityksille, kestävyyden parantamiseksi.

Uusi H424 on saatavissa JD 1070G-, 1170G- ja 1270G-harvesterimalleihin.