Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvon kuorma-autojen sähköistäminen etenee – kolmen uuden mallin myynti alkaa

Suuret kansalliset ja kansainväliset kuljetusten ostajat osoittavat suurta kiinnostusta sähköajoneuvoihin. Tämä perustuu yritysten omiin kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin sekä kuluttajakysyntään, joka kohdistuu fossiilittomiin ja entistä puhtaampiin kuljetuksiin.
Nyt myyntiin tulevien FH, FM ja FMX Electricin toimintasäde on enimmillään 300 kilometriä. Akkukapasiteettia on enintään 540 kWh jatkuvan tehon ollessa 490 kW. Suurin kokonaisyhdistelmämassa on 44 tonnia.
Nyt myyntiin tulevien FH, FM ja FMX Electricin toimintasäde on enimmillään 300 kilometriä. Akkukapasiteettia on enintään 540 kWh jatkuvan tehon ollessa 490 kW. Suurin kokonaisyhdistelmämassa on 44 tonnia. Kuva: Valmistaja

Volvo Trucksilla uskotaan, että nyt on aika raskaan liikenteen nopeammalle sähköistymiselle.

"Yhä useammat kuljetusyritykset huomaavat, että niiden on aloitettava sähköistysprosessi nyt niin ympäristöä ajatellen, että kilpailullisista syistä vastatakseen vastuullisia kuljetuksia koskeviin asiakasvaatimuksiin. Volvo Trucksin kattavan sähköautovalikoiman ansiosta aiempaa useammat kuljetusyritykset pystyvät siirtymään sähköön”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm toteaa.

Volvo Trucksin sähköisten autojen tarjonta kasvaa kolmella mallilla, kun Volvo FH-, FM- ja FMX-mallien myynti alkaa. Uusien sähkömallien tuotanto Euroopan markkinoille alkaa vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla. Kaupunkikuljetuksiin tarkoitetut Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric ovat olleet sarjatuotannossa vuodesta 2019 lähtien. Uusien kuorma-automallien myötä Volvo Trucksin Euroopan valikoimassa on tällä hetkellä viisi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman.

”Olemme asettaneet kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan sähkökuorma-autojen osuus on puolet myynnistämme vuoteen 2030 mennessä. Nämä kolme nyt julkistettavaa raskasta kuorma-autoa ovat valtava harppaus kohti tämän tavoitteen saavuttamista", Roger Alm sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Myös täällä Suomessa olemme sen tosiseikan edessä, että raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseksi on löydettävä uusia teknisiä ratkaisuja. Olemme ottaneet ensiaskeleet Volvon sarjavalmisteisten täyssähköautojen myynnissä Suomessa jo aikaisemmin ja nyt täyssähköautojen mallivalikoiman laajentuessa myös raskaampiin kuljetuksiin voimme jatkossa tarjota aivan uudenlaisia ratkaisuja päästöttömiin kuljetuksiin”, Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen toteaa.

Seuraavaksi vetyautoja

Pidemmälle tulevaisuuteen mentäessä jopa pitkien matkojen raskaat kuljetukset voidaan ajaa sähköajoneuvoilla. Volvo Trucks aikoo käyttää vetypolttokennoja sähkön tuotantoon vastatakseen vaatimuksiin, jotka koskevat sekä suurta kuormakapasiteettia että paljon entistä pidempää toimintasädettä.

"Tämä tekniikka kehittyy nopeasti, ja tavoitteenamme on muuttaa myös pitkät ajomatkat sähköisiksi käyttämällä sekä akkuja että polttokennoja,” Roger Alm toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Trucksin tavoitteena on aloittaa polttokennoja hyödyntävien sähkökuorma-autojen myynti tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla.