Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vapon sahat Itävaltalaisomistukseen

Vapo Oy ja itävaltalainen puunjalostuskonserni Binderholz ovat allekirjoittaneet sopimuksen Vapo Timber Oy:n koko osakekannan siirtymisestä Binderholz-konsernille. Vapo Timber Oy tulee jatkamaan toimintaansa nimellä Binderholz Nordic Oy.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuusi- ja mäntysahatavaraa tuottavat sahat Vapo Timber Oy:n sijaitsevat Lieksassa ja Nurmeksessa, niiden yhteinen kapasiteetti on noin 450 000 kuutiometriä sahatavaraa vuodessa. Sahojen kotimaan lisäksi päämarkkina-alueet ovat kotimaan lisäksi Länsi-Euroopan ja Pohjois-Afrikan sahatavaran käyttäjät ja puusepänteollisuus. Uudella yhtiöllä on noin 100 työntekijää ja liikevaihtoa on noin 100 miljoonaa euroa.

Vapo Oy:n toimitusjohtajan mukaan sahaliiketoiminta ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan ja nyt tehdyllä kaupalla vapautetaan resursseja energialiiketoimintojen kehittämiseen. Vaikka kauppa heikentää jonkin verran kuluvan vuosikolmanneksen tulosta, se parantaa Vapo Oy:n kannattavuutta ja tunnuslukuja jatkossa. Vapo Timber Oy on nyt osa merkittävää eurooppalaista puunjalostusyritystä, mikä turvaa sahojen työpaikat sekä tarjoaa niille erinomaiset lähtökohdat kasvaa ja uudistua.

Kaupan allekirjoittamisen yhteydessä on tehty sopimukset Vapo Timber Oy:n ja Harvestia Oy:n välillä raaka-ainetoimituksista sahoille sekä sopimus lämmön toimittamisesta Kevätniemen sahalle Vapo Oy:n Lieksan voimalaitoksesta. Kauppa vaatii toteutuakseen Itävallan kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Sopimuksen loppuunsaattamisen odotetaan tapahtuvan tammikuun 2016 aikana.