Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Yanmar ostaa Terexin pienet maarakennuskoneet

Japanilainen Yanmar on ilmoittanut ostavansa yhdysvaltalaisen Terexin pienten rakennuskoneiden Saksan liiketoiminnot noin 53 miljoonalla eurolla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Terex valmistaa Saksassa pyöräkuormaimia, mini-ja midi-kokoisia kaivukoneita ja pyöräalustaisia kaivukoneita. Kaupan myötä Yanmar hankkii myös Terexin tehtaan Crailsheimissä sekä varaosien jakelukeskuksen Rothenbergissä.

Yanmarin mukaan kauppa antaa yhtiölle mahdollisuuden vahvistaa asemaansa pienten ja keskisuurten rakennuskoneiden markkinoilla Euroopassa hyödyntämällä molempien yritysten tuotekehitystaitoja sekä olemassa olevaa myynti- ja huoltoverkostoa.

Kaupan ennakoidaan toteutuvan syksyllä 2016. Tämä vaatii vielä Terexin osakkeenomistajien ja kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

"Olemme erittäin tyytyväisiä syntyneeseen sopimukseen, jonka myötä otamme haltuumme Terexin pienten- ja keskikokoisten maarakennuskoneiden liiketoiminnan, mikä sisältää vahvan eurooppalaisen myyntiverkoston ja erinomaiset tuotteet. Uskon, että kauppa ei hyödytä Yanmaria ainoastaan lyhyellä aikavälillä, vaan mahdollistaa Yanmarin maarakennuskoneliiketoiminnan kasvamisen jatkossakin, sillä tuoteportfoliomme ja myyntiverkostomme kasvavat", toteaa Yanmarin hallituksen puheenjohtaja Takehito Yamaoka.