Tractor of the Year -voittajat pääsarjan ulkopuolella – katso, mitkä merkit pärjäsivät

Vuoden traktori valittiin 18.12.2020 etänä. Koneviesti käsitteli jo pääsarjan voittanutta Tractor of the Year -traktoria Massey Ferguson 8S.265. Nyt on esittelyssä muiden sarjojen voittajia.
Best Utility -luokan voitti syksyllä esitelty Valtran ensimmäinen viidennen sukupolven malli G135 Versu. Tuomaristo arvosti traktorissa erityisesti sen ketteryyttä ja monipuolista varustelua.
Best Utility -luokan voitti syksyllä esitelty Valtran ensimmäinen viidennen sukupolven malli G135 Versu. Tuomaristo arvosti traktorissa erityisesti sen ketteryyttä ja monipuolista varustelua. Kuva: Marcus Pasveer
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Viininviljelyyn soveltuvien kapeiden erikoistraktoreiden markkina on suuri Keski- ja Etelä-Euroopassa. Pienestä koostaan ja erityisesti kapeudestaan huolimatta traktorit ovat täysiverisiä työkoneita. Moottoritehoa on usein yli 100 hevosvoimaa ja hydrauliikkaa on tarjolla monipuolisesti. Fendtin Best of Specialized -voittajassa 211 V Varion Agco Powerin 3,3-litraisen moottorin maksimiteho on 114 hevosvoimaa, lisäteho kytkettynä maksimiteho on 124 hevosvoimaa.
Viininviljelyyn soveltuvien kapeiden erikoistraktoreiden markkina on suuri Keski- ja Etelä-Euroopassa. Pienestä koostaan ja erityisesti kapeudestaan huolimatta traktorit ovat täysiverisiä työkoneita. Moottoritehoa on usein yli 100 hevosvoimaa ja hydrauliikkaa on tarjolla monipuolisesti. Fendtin Best of Specialized -voittajassa 211 V Varion Agco Powerin 3,3-litraisen moottorin maksimiteho on 114 hevosvoimaa, lisäteho kytkettynä maksimiteho on 124 hevosvoimaa. Kuva: Valmistaja
Sustainable Toty -palkinnon voitti Claas Arion 960 Cemos -traktori. Uudentyppisen, kuljettajaa opastavan järjestelmän avulla päästiin saksalaisen DLG:n tekemässä tutkimuksessa 16,3 % suurempaan työsaavutuksen ja 16,8 % alhaisempaan kulutukseen. Traktorin Cemos-järjestelmä toimii samoin kuin puimurissa säätämällä konetta automaattisesti.
Sustainable Toty -palkinnon voitti Claas Arion 960 Cemos -traktori. Uudentyppisen, kuljettajaa opastavan järjestelmän avulla päästiin saksalaisen DLG:n tekemässä tutkimuksessa 16,3 % suurempaan työsaavutuksen ja 16,8 % alhaisempaan kulutukseen. Traktorin Cemos-järjestelmä toimii samoin kuin puimurissa säätämällä konetta automaattisesti. Kuva: Uolevi Oristo

Tractor of the Year 2021 -tunnustus jaetaan neljässä eri luokassa, koska traktoreiden valikoima on niillä tehtävien monipuolisten töiden vuoksi hyvin heterogeeninen. Varsinaisen pääsarjan voittajan (Massey Ferguson 8S.265 Dyna E-Power) lisäksi valittiin paras yleistraktori eli Best Utility. Best Utility -sarjaan voivat osallistua yli 70 hevosvoiman tehoiset ja enintään nelisylinterisellä moottorilla varustetut traktorit, joiden suurin sallittu omapaino etukuormaimen ja työkoneiden kanssa on enintään 10 000 kiloa.

Tämän sarjan voitti Valtra G135 Versu. Tuomaristo perusteli valintaa nykyaikaisella täsmäviljelytekniikalla ja monipuolisella, asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävissä olevalla varustelulla sekä ketteryydellä

Viini- ja erikoistraktoreiden Best of Specialized -sarjan voiton vei Fendt 211 Vario V. Voiton perusteiksi tuomaristo mainitsi muun muassa täysin uuden ohjaamon, joka parantaa kuljettajan toimintaympäristöä. Toinen peruste oli 10 hevosvoiman lisäteho, jota voidaan käyttää myös muissa tilanteissa kuin pelkästään perinteisesti siirtoajossa tai voimanottokäytössä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kestävän kehityksen mukaisia arvoja painottava Sustainable Toty -palkinto annettiin Claas Arion 960 Cemos -traktorille, jossa on ohjelmistojen keinoin onnistuttu tarjoamaan kuljettajalle keinoja vähentää polttoaineen kulutusta merkittävästi muun muassa siten, että rengaspaineet säädetään aina oikein tilanteen mukaan.

Lue myös artikkelit pääsarjan voittaneesta Massey Ferguson 8S.265 -traktorista:

Vuoden traktoriksi valittiin Massey Ferguson 8S.265

Maistiaisia ja ajokokemuksia Tractor of the Year 2021 -tittelin voittaneen Massey Ferguson 8S.265 -traktorin ohjaamosta