Uutiset

Maistiaisia ja ajokokemuksia Tractor of the Year 2021 -tittelin voittaneen Massey Ferguson 8S.265 -traktorin ohjaamosta

Massey Fergusonin uusi 8S voitti Vuoden traktori 2021 -tittelin. Nyt ensimmäiset yksilöt ovat saapuneet Suomeen, joten on aika kertoa ensimmäiset maistiaiset ajokokemuksista.
Uolevi Oristo
Tractor of the Year 2021 -tittelin voittaneen Massey Ferguson 8S.265 -traktorin ulkonäössä yhdistyvät Massey Fergusonin perinteikäs väri- ja muotokieli merkin modeniin ilmeeseen.

Alkuvaiheessa saatavilla olevien uusien Dyna-7-osapowershift- ja Dyna E-Power -kaksoiskytkinvaihteistojen myös traktorin ajotapa on uudistettu. Perustilana on automaattitila, jossa kuljettaja pyytää traktorilta ajonopeutta, automatiikka päättää mielestään sopivan kierrosluvun ja vaihteen. Vaihteistossa on tyypistä riippumatta kaksi ajovivun painikkeella kätevästi vaihdettavaa nopeustilaa, joista molemmille voidaan ohjelmoida lähtö- ja maksiminopeudet. Lisäksi molemmille nopeustiloille on kaksi vakionopeudensäätimen muistipaikkaa.

Uutena ominaisuutena merkille on powershift-vaihteistollakin onnistuva vipuajo. Poljin- ja vipuajoa voidaan käyttää sujuvasti vakionopeussäätimien muistipaikkojen rinnalla ilman ajotilojen vaihtoa, mikä tekee ajamisesta joustavaa. Manuaalitila on edelleen vaihtoehtona, jolloin vaihteistoa voidaan käyttää perinteiseen tapaan itse vaihteita valiten. Kokonaisuutta tarkastellessa pikaisen koeajon perusteella Massey Ferguson ottanut ison harppauksen käytön helppoudessa, kaikkia toimintoja oli mahdollista säätää kokeile-keksi-menetelmällä, mikä ei ole aina ollut itsestäänselvyys merkin edellisen sukupolven traktoreissa.

Ajamisen logiikkaan on varsin helppo päästä sisälle. Eniten totuttelua vaatii sopivan poljinkäsialan löytäminen, jotta ajaminen on jouhevaa, liian hätäiset polkimen liikkeet tekevät menosta ohjaamoa heiluttavaa. Parannusta on tapahtunut myös ohjaamon melutason ja näkyvyyden suhteen. Etulasin ja konepeiton välissä on 20 cm rako, mikä tekee hyvää niin näkyvyydelle kuin melutasollekin. Traktori on tien päälläkin hiljainen. Konepeiton takaosa on kapea, minkä vuoksi etupyörille on hyvä näkyvyys. Uusi ohjaamo on aiemman kuusipilariohjaamon sijaan nelipilariohjaamo, mikä parantaa näkyvyyttä takaviistoihin.

Lisää Massey Ferguson 8S.265 -traktorin kokeilusta voit lukea Koneviesti 1/2021 -lehdestä!

Lue Massey Ferguson 8S -traktorin esittely:

Massey Fergusonilta täysin uusi 8S mallisto suosittuun, yli 200 hevosvoiman kokoluokkaan

Lue lisää