Uusi kotimainen rototilttien valmistaja esillä Maxpossa – kallistusta ja pyöritystä ilman sylintereitä

Maailmanlaajuiset kallistuvien kauhanpyörittäjien markkinat kasvavat jatkuvasti, mikä houkuttelee uusia toimijoita. Maxpo-näyttelyssä esiteltiin kotimainen Rotyx.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rotyxin perusidea on kallistaa ja pyörittää kauhaa tai muuta työlaitetta ilman erillisiä kallistussylintereitä. Tämä mahdollistaa selvästi perinteisiä malleja kapeamman rakenteen, mikä on tarpeen ahtaissa kaivannoissa. Lisäksi vaurioitumisriski pienenee. Rotyxin rakenne on patentoitu joulukuussa 2021. Kotimaan lisäksi tavoitteena on tavoittaa Keski-Euroopan kasvavat markkinat.

Sylinteritön ratkaisu ei ole uusi keksintö, mutta Rotyx poikkeaa aiemmista versioista rakenteeltaan. Kallistus on toteutettu siipimallisella vääntölaitteella. Valmistaja lupaa laitteelle saman kallistusvoiman kaikissa kauhan asennoissa sekä 50 asteen kallistuskulman molemmille puolille.

Tällä hetkellä tarjolla on Rotyx TR-M-malli, joka on suunnattu 13–18 tonnisiin kaivinkoneisiin. Ensi vuodeksi lupaillaan hieman pienempää versiota. Lisätietoja: www.rotyx.fi.