Maatalouskonevalmistaja Lemken investoi tekoälyyn – yritys osti osakkuuden teknologiayritys Track32:sta

Perinteisten maatalouskonevalmistajien tarve saada käyttöönsä uutta teknologiaa edellyttää investointeja. Yksi tapa investoida on ostaa osakkuus tai koko yritys kerralla. Lemken osti osakkuuden Track32:sta
Kameranäön avulla voidaan tehdä jo esimerkiksi perkauksia. Kuvasta tunnistetaan hyötykasvit, rivit ja loput perataan pois.
Kameranäön avulla voidaan tehdä jo esimerkiksi perkauksia. Kuvasta tunnistetaan hyötykasvit, rivit ja loput perataan pois.  Kuva: Lemken
Ede, Hollanti
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuvantunnistus on yleistymässä maataloudessa ja mahdollistaa ainakin osittain autonomisen koneen käytön monilla aloilla. Tämä vaatii kuitenkin tehokkaita kameroita tai antureita yhdistettynä älykkäisiin algoritmeihin.

Lemken on jo esitellyt IC-Weeder AI:n, perkauskoneen, joka erottaa luotettavasti sokerijuurikkaan ja rikkaruohot myös, kun rikkaruohoja on paljon. Kyseisen ohjelmiston on kehittänyt Track32 (Ede, Hollanti), josta Lemken on nyt hankkinut osuuden. Tarkoitus on tarttua tilaisuuteen kehittää tulevaisuuden teknologioita yrityksen sisällä yhteistyössä osaavan kumppanin kanssa.

Mitä tarkemmin traktori liikkuu rivillä, sitä vähemmän ylimääräisiä liikkeitä työkone tekee. Riviviljelyssä perkaus on kätevä tehdä, kun suuri osa rikkaruohoista kasvaa riviväleissä, jossa on valoa ja tilaa, kunnes viljeltävä hyötykasvi kasvaa ja ottaa tilan haltuun.
Mitä tarkemmin traktori liikkuu rivillä, sitä vähemmän ylimääräisiä liikkeitä työkone tekee. Riviviljelyssä perkaus on kätevä tehdä, kun suuri osa rikkaruohoista kasvaa riviväleissä, jossa on valoa ja tilaa, kunnes viljeltävä hyötykasvi kasvaa ja ottaa tilan haltuun.  Kuva: Lemken

Intensiivinen yhteistyö toimivan Track32:n kanssa on jo osoittautunut erittäin menestyksekkääksi kameraohjattujen perkauskoneiden kehittämisessä. Yhteistyömme tarjoaa Track32:lle suunnitteluvarmuutta ja suuren kasvupotentiaalin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Track 32:n perustaja Joris IJsselmuiden kertoo: ”Ohjelmistoihin ja tekoälyyn erikoistuneena yrityksenä kehitämme ratkaisuja myös peltoviljelyyn ja kasvihuoneprosesseihin. Kun Lemken on sijoittajana ja asiakkaana, voimme keskittyä entistä enemmän ohjelmistojemme jatkokehitykseen ja loppuasiakkaille tarjottavaan hyötyyn”.

Lemkenille investointi tarjoaa myös lisäetuja suuren markkinapotentiaalin lisäksi myös kestävyyttä maataloustuotantoon.