Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusia lupia metsäkoneenkuljettajan koulutukseen

Neljä uutta oppilaitosta on saanut metsäalan koulutusluvan. Jatkossa metsäkoneenkuljettajan ammattitutkinnon voi suorittaa kolmessatoista eri oppilaitoksessa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä uutta koulutuslupaa metsäkoneenkuljettajien koulutukseen. Seinäjoen, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymät sekä Työtehoseura ry saavat jatkossa tarjota omaa lähiopetusta opiskelijoilleen. Uusilla koulutuksen järjestäjillä on aiemmin ollut yhteistyösopimuksia muiden koulujen kanssa, mutta nyt lähiopetus voidaan keskittää omaan yksikköönsä.

Kuljettajien koulutustarjonnassa on ollut joitakin katve­alueita, mutta lisälupien myötä Suomeen syntyy alueellisesti kattava metsäkoneenkuljettajan koulutusta tarjoava verkosto. Metsäalan taustaselvityksen mukaan nykyisellä noin 50 miljoonan kuutiometrin hakkuumäärällä tarvitaan vuoteen 2020 mennessä noin 500 uutta kuljettajaa. Jo kymmenen miljoonan kuutiometrin lisääntynyt hakkuumäärä nostaisi tarvetta noin 150 kuljettajalla. Koulutuksesta on valmistunut vuosittain keskimäärin 40–60 uutta metsäkoneen­kuljettajaa. (Maaseudun Tulevaisuus)