Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renault Trafic uudistuu – ohjaamo uuteen kuosiin

Renaultin pakettiautomallisto uudistuu kautta linjan pienimmästä suurempaan. Myös Suomessa tärkeimmän kokoluokan, eli ns. tonniluokan Trafic saa uuden ilmeen ja ohjaamon sekä moottoripäivityksiä.
Uudistuneet Renault Traficin tunnistaa uudistuneesta keulailmeestä, jossa hallitsevina ovat uudet LED-ajovalot sekä puskurin ja maskin yhdistelmä.
Uudistuneet Renault Traficin tunnistaa uudistuneesta keulailmeestä, jossa hallitsevina ovat uudet LED-ajovalot sekä puskurin ja maskin yhdistelmä. Kuva: Valmistaja/Hanisch, Michael
Traficin käytettävyyttä ja kapasiteettia on parannettu. Läpilastausluukun ansiosta pidempään koriversioon saadaan mukaan enimmillään 4,15 metriä pitkiä esineitä.
Traficin käytettävyyttä ja kapasiteettia on parannettu. Läpilastausluukun ansiosta pidempään koriversioon saadaan mukaan enimmillään 4,15 metriä pitkiä esineitä. Kuva: Valmistaja
Uudistuneessa ohjaamossa kojetaulun vaakamuotoilu yhdistyy ovipaneeleihin. Yhteneväisiin muotoiluihin on lisätty kromikoristeluja. Yleisnäkymää hallitsee 8” kosketusnäyttö.
Uudistuneessa ohjaamossa kojetaulun vaakamuotoilu yhdistyy ovipaneeleihin. Yhteneväisiin muotoiluihin on lisätty kromikoristeluja. Yleisnäkymää hallitsee 8” kosketusnäyttö. Kuva: Valmistaja

Vuonna 1980 ensiesitelty Renault Trafic saa nyt ohjaamopäivityksen, uuden ilmeen sekä tehokkaampia moottorivaihtoehtoja. Vuosimallin 2022 Traficin tunnistaa vaakasuuntaisesta etusäleiköstä, uusista LED-ajovaloista sekä uudelleen muotoillusta etupuskurista.

Ohjaamon verhoilut on pistetty uusiksi ovia myöten ja niiden luvataan olevan aiempaa miellyttävämmät. Kuljettajan istuimen kyynärnoja on nyt leveämpi. Keskimmäisen istuimen selkänojan voi kääntää alas työtasoksi. Säilytystilaa on yhteensä 88 litran verran, mikä on valmistajan mukaan luokkansa suurin lukema.

Tietoliikennejärjestelmä on päivitetty uudelle tasolle, kun Traficiin on saatavana Renaultin EASY LINK, haluttaessa myös sisäänrakennetulla navigointilaitteistolla. Järjestelmään voi yhdistää älypuhelimen Android Auton™ ja Apple CarPlayn™ avulla ja sitä käytetään 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Kokonaisuuteen kuuluu vielä 15 watin tehoinen langaton älypuhelimen lataustaso. Mittaristossa on 4,2-tuumainen värinäyttö ja ohjaamossa kolme USB-porttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjolla on uusia kuljettajaa avustavaa järjestelmää, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, kaukovaloavustin, kaistavahti, katvealueen valvontajärjestelmä, liikennemerkkitunnistin, hätäjarrutusjärjestelmä, etu-, taka- ja kylkipysäköintianturit sekä peruutuskamera.

Lisää tehoa ja parempaa käytettävyyttä

Traficin moottorivalikoimaa on laajennettu ja samalla tehoa on aiempaa enemmän. Nyt valittavana on neljä Euro6D Full -päästövaatimukset täyttävää kaksilitraista Blue dCi -moottoria, joiden tehot osuvat 81 - 125 kilowatin haarukkaan. Myös vääntömomentit ovat kasvaneet. Kaikissa moottoreissa on polttoainetta säästävä Start&Stop -järjestelmä ja käsivalintainen vaihteisto. Lisäksi Blue dCi 150 ja 170 -moottorien kanssa on vaihtoehtoisesti saatavana EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto.

Korivaihtoehdoiksi on valittavissa kaksi pituutta ja kaksi korkeutta, joiden kuormatilavuudet ulottuvat 5,8 kuutiometristä 8,9 kuutiometriin. Tavaratilaa on kehitetty entistä käyttökelpoisemmaksi. Pidempään koriin voi väliseinän läpilastausluukun ansiosta lastata enimmillään 4,15 metriä pitkiä esineitä, mikä on luokan paras lastauspituus. Kaukosäätöistä keskuslukitusta on kehitetty niin, että virta-avaimesta tai avainkortista ajaja voi avata tai lukita erikseen ohjaamon ja tavaratilan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäiset uudistuneet Renault Trafic -pakettiautot saapuvat Suomeen heti vuoden 2022 alussa.