Lokotrack Urban -leukamurskauslaitos Savonlinnan PR-Urakoinnille purkubetonin käsittelyyn

Suomen johtava siltojen purkuun erikoistunut yritys, Savonlinnan PR-Urakointi Oy hankki murskausvälineekseen melu- ja pölyeristetyn Lokotrack® Urban LT96™ -leukamurskauslaitoksen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Lokotrack on ainakin viisi kertaa tuottavampi laite kuin aikaisemmin käyttämämme murskauskauha. Syötteestä riippuen LT96:lla voi murskata 150–250 tonnia tunnissa,” arvioi PR-Urakoinnin toimitusjohtaja Marko Blinnikka.

”Kyllä täytyy sanoa, että Urban-malli on todella hiljainen. Murskauksen ääni ei nyt ylitä kaivinkoneen moottorista syntyvää melua, ja koneen vieressä voi puhua ääntä korottamatta. Korkeapainesuihkutus murskaimen kitaan ja purkukuljettimelle estää pölyämisen. Lisäetuna Lokotrackin magneettierotin kerää murskatusta aineksesta pois betoniraudat, jolloin puhdasta, murskattua betonia voidaan käyttää usein vaikka paikan päällä maantäyttöön,” Blinnikka lisää.

PR-Urakoinnin Lokotrack Urban LT96 sai ensikasteensa Savonlinnan Aholahdessa, jossa murskattavana oli teollisuusalueelle kasattuna noin 20 000 tonnia purettavista rakennuksista kerättyä betoni. Muutaman päivän harjoittelun jälkeen murskaus uudella työvälineellä sujui jo vaivattomasti.

Metson IC-prosessinsäätö auttoi murskaustyöhön opettelussa. Näytön eri napit olivat hyvin työtiimin hallinnassa ja parin murskauspäivän jälkeen. Betonin käsittely ei vaadi murskalta ja sitä pyörittävältä dieselmoottorilta paljoa tehoja. Kulutus murskaustyössä asettui noin 13 litran paikkeille tunnissa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Savonlinnan PR-Urakointi purkaa vuosittain ison osan Suomessa tehtävistä alan urakoista. Työlistalla on lisäksi rakennusten purkutöitä.

”On mielenkiintoista nähdä, miten Lokotrack syö siltabetonia, joka on rakennuksiin verrattuna paljon kovempaa. Tämä betoni voi sisältää jopa puolet luonnonkiviä ja myös betoniraudoitusten määrä on suurempi,” kertoo PR-Urakoinnin Tomi Inkinen.

Yhdestä sillasta voi purkaantua helposti 5000 tonnia betonia. Lokotrackin käyttö mahdollistaa murskauksen paikan päällä, jolloin säästyy kuljetuskustannuksia.

Savonlinnan PR-Urakointi on toiminut alansa edelläkävijänä myös purkulaitteiden kehitystyössä. Kaivinkoneeseen on kehitetty Power Dropper-lisälaite, jolla siltojen paksutkin betonilaatat saadaan murskaantumaan kätevästi ja ympäristöä häiritsemättä. Toissa vuonna yhtiö laajensi toimintaa myös vaativiin asbestipurkutöihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yritys on hankkinut viime vuosina luotettavan Hitachi-kaluston Rotatorilta. Viimeisimmät kaivinkonehankinnat ovat malleja ZX490-6 ja ZX225-6. Koko kalusto on liitettynä Hitachin ConSite-raportointijärjestelmään, joka takaa aukottoman raportoinnin automaattisesti sekä diagnostiikkatuen etänä.