Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Valmet Automotivelta työkoneiden sähköistämisratkaisu

Valmet Automotive on julkistanut Modular Battery Platform -tuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack -akkujärjestelmän. Tuoteperhe tarjoaa laitevalmistajille ja integraattoreille ratkaisun varsinkin työkoneiden sähköistämiseen.
Power Pack -akkujärjestelmä on tulos yli kahden vuoden tuotekehitys-, testaus- ja validointityöstä ja se täyttää relevanttien standardien vaatimukset. Power Pack on optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää. Power Pack on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin. 
Power Pack -akkujärjestelmä on tulos yli kahden vuoden tuotekehitys-, testaus- ja validointityöstä ja se täyttää relevanttien standardien vaatimukset. Power Pack on optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää. Power Pack on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin.  Kuva: Valmistaja

Power Pack soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan laitteisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä sähkökäyttöisiin teollisuuslaitteisiin ja -sovelluksiin. Power Pack perustuu cell-to-pack -konseptiin, joka takaa korkean tehotiheyden. Lisäksi siinä käytetään kestäviä ja turvallisia LTO-kennoja, joiden ominaisuudet vastaavat Power Packille suunniteltujen käyttökohteiden ja -ympäristöjen vaatimuksia.

Power Pack -järjestelmästä on tarjolla kaksi versiota. 48V käyttökohteisiin kehitetyssä versiossa on integroitu akunhallintayksikkö (BMU), korkeajännitteisiin käyttökohteisiin tarkoitetussa versiossa on ulkoinen virranjakoyksikkö (PDU), joka sisältää BMU:n.

Valmet Automotive on painottanut kehitystyössään turvallisuutta, laatua ja käytön helppoutta. Järjestelmä asennetaan Plug&Play-periaatteella, ja sen osat voidaan sijoittaa vapaasti käyttökohteen mukaan. Näin koneessa tai ajoneuvossa olevia tiloja voidaan hyödyntää optimaalisesti, ja samalla niiden suunnittelu yksinkertaistuu ja nopeutuu, sillä Power Pack ei vaadi akkujärjestelmälle erillistä yhtenäistä tilaa.

”Valmet Automotive vahvistaa asemaansa akkujen järjestelmätoimittajana. Olemme suunnitelleet Modular Power Pack -akkujärjestelmän, valmistamme sen ja markkinoimme sitä omalla nimellämme. Tuotteemme tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä, joustavaa intregroitavuutta ja pitkää käyttöikää kilpailukykyiseen hintaan,” Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Power Pack -akkujärjestelmä on tärkeä askel Valmet Automotiven strategiassa, joka tähtää merkittävään kasvuun akkujärjestelmien toimittajana.

Valmet Automotiven Power Pack -akkujärjestelmän sarjatuotanto käynnistyy syksyllä 2022.