Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JCB tuo markkinoille vetykäyttöiset koneet – ensimmäiset mallit julkaistaan ensi vuonna

JCB on ilmoittanut mittavista investoinneista polttokennokäyttöisiin koneisiin. Ensimmäiset mallit ennakoidaan julkaistavan jo ensi vuoden aikana.
Kuva: Valmistaja

Englantilainen JCB on investoi 100 miljoonaa puntaa polttokennoisten rakennuskoneiden kehittämiseen. 150 insinööriin tiimi tavoittelee ensimmäisten koneiden olevan valmiita myyntiin vuoden 2022 loppuun mennessä.

Ensimmäiset prototyypit on jo esitelty. Kaivurikuormaimen ja Loadall-kurottajan julkaisua juhlisti myös pääministeri Boris Johnson.

”Brittiläiset konevalmistajat ovat kehittämässä innovatiivisia ratkaisuja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. On fantastista tutustua JCB:n supertehokkaisiin polttokennomoottoreihin, jotka helpottavat tavoitteidemme saavuttamisessa”, Johnson kommentoi.

JCB:n puheenjohtaja Lordi Bamford uskoo polttokennokoneiden auttavan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Valmistamiemme koneiden täytyy käyttää muuta polttoainetta kuin dieseliä. Investoimme polttokennoteknologiaan, sillä sähkökäyttöisyys soveltuu ainoastaan pienempiin koneisiin. Moottorit tulevat olemaan nollapäästöisiä ja ne voidaan tuoda markkinoille nopealla aikataululla.”

JCB on valmistanut moottoreita vuodesta 2004. Tehtaat sijaitsevat Englannin Derbyshiressä ja Intian Delhissä. Tänä vuonna saavutettiin 750 000 valmistetun moottorin rajapyykki.