Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Laatuvastuulla parempia valintoja

Viime vuonna sianlihapakkauksiin lisätty Laatuvastuu-merkki helpottaa kuluttajan valintaa ja kertoo sianlihan turvallisemmasta tuotantotavasta ja eläinten terveydestä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomessa sikojen terveydenhuoltoa on kehitetty järjestelmällisesti yli 20 vuotta ja työ sen puolesta jatkuu.

”Kuluttaja voi helposti valita vastuullisemmin tuotettua sianlihaa. Laatuvastuu-merkki viestii eläinten terveydestä ja myös ruuan turvallisuudesta”, muistuttaa Laatuvastuu-hankkeen ohjelmapäällikkö Antti Lauslahti.

Ensimmäiset Laatuvastuu-merkinnät näkyivät tuoreen sianlihan myyntipakkauksissa keväällä 2014 ja ovat tänä kesänä laajentuneet myös sianlihavalmisteisiin.

Laatuvastuu-merkki on vapaaehtoinen ja pohjautuu Eläinten Terveys ETT ry:n kehittämään ja ylläpitämään sikojen terveydenhuolto-ohjelmaan, jota hallinnoidaan ja seurataan Sikava-tietojärjestelmän välityksellä. Sikavan ansiosta tieto kulkee tilan, teollisuuden ja eläinlääkärien välillä. Evira valvoo merkin käyttöä ja edellyttää, että yritys pystyy aukottomasti esittämään lihan jäljitettävyyden.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY