Laatuvastuulla parempia valintoja

Suomessa sikojen terveydenhuoltoa on kehitetty järjestelmällisesti yli 20 vuotta ja työ sen puolesta jatkuu.
”Kuluttaja voi helposti valita vastuullisemmin tuotettua sianlihaa. Laatuvastuu-merkki viestii eläinten terveydestä ja myös ruuan turvallisuudesta”, muistuttaa Laatuvastuu-hankkeen ohjelmapäällikkö Antti Lauslahti.
Ensimmäiset Laatuvastuu-merkinnät näkyivät tuoreen sianlihan myyntipakkauksissa keväällä 2014 ja ovat tänä kesänä laajentuneet myös sianlihavalmisteisiin.
Laatuvastuu-merkki on vapaaehtoinen ja pohjautuu Eläinten Terveys ETT ry:n kehittämään ja ylläpitämään sikojen terveydenhuolto-ohjelmaan, jota hallinnoidaan ja seurataan Sikava-tietojärjestelmän välityksellä. Sikavan ansiosta tieto kulkee tilan, teollisuuden ja eläinlääkärien välillä. Evira valvoo merkin käyttöä ja edellyttää, että yritys pystyy aukottomasti esittämään lihan jäljitettävyyden.
Osaston luetuimmat
- LH-Osa Turun Konekeskukselle
- Echon moottorisahauutuudet saatu Koneviestin kokeiluun
- Rajattoman pyörimisen salliva harvesterirotaattori Ponsse HH360 syntyi yhteistyössä Black Bruinin kanssa
- Energiapuukaupassa hinnat nousussa 2022 – halvempaa latvusmassaa ostettiin enemmän kuin karsittua rankaa
- Stora Enso auttaa uusia yrittäjiä alkuun – yrittäjäksi alkava saa sopimuksen, tukitoiminnot ja vuokrakoneet neljäksi vuodeksi
- Valio maksaa lisähintaa vastuullisesti tuotetusta maidosta
- Vetymoottorit yleistyvät – Hyundai Doosan Infracoren moottori sarjatuotantoon